Povežite se s nama

Sport

Otvoren 15. velemajstorski šahovski turnir Cvijet Mediterana

Objavljeno

na
Predstavljanjem igračica te promotivnim šahovskim mečom kojeg su odigrali zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, otvoren je 15. međunarodni ženski velemajstorski turnir “Cvijet Mediterana”. Na jubilarnom turniru, koji se do 7. ožujka održava u Šahovskom klubu Rijeka, nastupa deset igračica iz pet zemalja.

Turnir “Cvijet Mediterana” uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog šahovskog saveza organizira Šahovski klub Draga, koji ove godine obilježava 20. godinu djelovanja. Direktor turnira Ivan Mandekić zahvalio se pokroviteljima, uz čiju pomoć je turnir doživio svoje 15. izdanje.

“Do sada je na turniru ‘Cvijet Mediterana’ nastupilo stotinjak igračica iz 22 zemlje Europe, ali i nekih udaljenih zemalja, kao što su Hong Kong, Ekvador i Argentina,” kazao je Mandekić, izrazivši zadovoljstvo što je riječki turnir potaknuo slična natjecanja u Europi i svijetu.

Dobrodošlicu u Rijeku i Hrvatsku igračicama su zaželjeli zamjenik riječkog gradonačelnika Matešić i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Medarić, koji su istaknuli kako organizacijom ovog prepoznatljivog natjecanja promoviran ne samo ženski šah, već i Rijeka i čitav naš kraj.

Na turniru nastupa velemajstorica Daulyte Deimante iz Litve, koja je velemajstor i u kategoriji šahista, te velemajstorice Ruskinja Karina Ambatsumova, Bugarka Adriana Nikolova te Mirjana Medić iz Hrvatske, koja nije propustila niti jedno izdanje turnira. Nastupa i Slovenka Laura Unuk, svjetska prvakinja u konkurenciji do 16 godina, ujedno i nova članica Šahovskog kluba Draga. Sloveniju predstavlja Ceterina Leonardi, a Hrvatsku međunarodna majstorica Ana Berke, FIDE majstorica Ivona Purgar, nacionalna majstorica Lora Kukić, kao i Katarina Bogdanić, iznimno darovita 12-godišnja članica Šahovskog kluba Draga, kojoj će ovo biti prvi nastup u ovako jakoj konkurenciji.

Zbog lošeg vremena, svečano otvaranje turnira je, umjesto na Korzu, održano u Salonu Grada Rijeke, a svečanost je uveličao nastup Klape Opatija.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram