Povežite se s nama

Sport

Ove subote održava se 28. Oldtimer auto rally Rijeka sa stotinjak vozila

Objavljeno

na

Foto: Miroslav KrpanSuncem obasjan riječki Mololongo, na sam dan Praznika rada, brojnim šetačima, rekreativcima i gostima Rijeke, svojim su okupljanjem 20-ak odabranih oldtimera obogatili članovi Oldtimer kluba Rijeka 1996, čime su, uz susret s novinarima i prezentaciju na otvorenom najavili predstojeći tradicionalni međunarodni susret „Oldtimer auto rally Rijeka 2024.“. Ustaljeni svibanjski termin, povodom Dana oslobođenja Rijeke i ove će subote 4. svibnja biti održan po 28. put, sve uz svesrdnu pomoć Grada Rijeke.

– Ovogodišnji susret, koji ima i promocijski i natjecateljski sportsko-turistički karakter, pripremili smo za očekivanih stotinjak sudionika koji nam prema najavama pristižu ne samo iz Hrvatske, već i inozemstva. Okupljamo se na riječkom Korzu odakle nas put ove godine vodi dionicom Rijeka-Meja-Hreljin-Drivenik-Grižane-Bribir-Novi Vinodolski-Pavlomir. Prvo zadržavanje je u Driveniku uz posjet frankopanskom kaštelu, a potom na obalnom pojasu u Novom Vinodolskom. Sportaši će svoj zadatak posebnih vožnji odraditi upravo u Novom, da bi se svi na kraju okupili u Pavlomiru uz završni ručak i podjelu nagrada najzaslužnijima. Zahvalni smo na pomoći i suradnji lokalnih jedinica i turističkih zajednica Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog – istakao je predstavljajući ovogodišnju manifestaciju Marino Radan, predsjednik riječkog Oldtimer kluba.

Riječki oldtimer klub jedini je u Hrvatskoj član Hrvatskog oldtimer saveza koji tijekom kalendarske godine, već više od četvrt stoljeća, organizira i auto i moto oldtimer rally, a jedini je i koji uz susret organizira i natjecateljski program u okviru Prvenstva HROS-a.
-Ponosni smo na prošlogodišnje rezultate naših članova i jedinstveni smo klub do sada koji je osvojio naslov prvaka Hrvatskog oldtimer saveza u obje kategorije automobila i motocikala. Uz prolaznu kontrolu u Driveniku, na otvorenju nove sezone Prvenstva HROS-a, dva posebna ispita vožnje, točnost i spretnost, očekuje 30-ak vozača iz četiri kluba u Novom Vinodolskom, a vozila sudionika razvrstana su u devet različitih klasa, ovisno o godinama proizvodnje, ne mlađih od 30 godina – kazao je Darko Krpan, tajnik riječkog kluba i voditelj Povjerenstva za natjecateljske susrete HROS-a.

– Interes za ovogodišnji susret je izuzetan, očekujemo primjerke povijesnih automobila, posebno one proizvedene prije i neposredno po okončanju Drugog svjetskog rata. Vjerujemo da će biti zastupljeno više od 20 marki automobila i da će svi mještani, turisti i posjetitelji duž dionice i u mjestima zadržavanja uživati u prezentaciji povijesne baštine na kotačima. Uostalom, samo da se ponovi brojem sudionika prošlogodišnje izdanje, a očekujemo i vozila iz Slovenije, Italije i Mađarske, biti ćemo izuzetno zadovoljni – istakao je Robert Čulina, voditelj Auto sekcije OTK Rijeka.

Riječki Oldtimer klub jedan je od najstarijih u Hrvatskoj, a posljednjih godina doživio je svojevrsnu revitalizaciju, oplemenjivanje manifestacija što ih organizira, kako okupljanje automobilista u svibnju, tako i motociklista u lipnju, dok se posebnim pokazala i jedinstvena izložba FA-RI koja je i ove godine u programu sredinom rujna.

Subotnje okupljanje, tijekom kojeg će se „…prkositi najavljenoj kiši…“, kako je kazao jedan od prezentera manifestacije, mlađi aktivni član Kluba Tino Kadmen, počinje jutarnjim okupljanjem i verifikacijom sudionika od 8 do 10 sati na središnjoj riječkoj šetnici Korzu, odakle će, ispred Radio Rijeke, uslijediti start od 10,30 sati. Dionica je ukupne duljine 50,6 km, a jednosatna zadržavanja su u Driveniku, uz predviđeni dolazak oko 11,30 sati i Novi Vinodoski oko 14 sati. U Vinskoj kući Pavlomir iza 15 sati okončat će se ovogodišnji Oldtimer rally Rijeka 2024.

 

Autor: Miroslav Krpan

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže