Povežite se s nama

Vijesti

Ovog ljeta na cestu stiže novi bibliobus

Objavljeno

naGradska knjižnica u Rijeci među prvima je u ovom dijelu Europe uvela bibliobus. Bilo je to još davne 1969. godine, a trenutno riječkim ulicama prometuje njihova knjižnica na kotačima stara otprilike 25 godina.

No, i to će se uskoro promijeniti. Već neko vrijeme traje akcija prikupljanja novčanih sredstava pod nazivom “Pogurajmo bibliobus”, a prva faza bit će dovršena već početkom idućeg tjedna. Naime, na samom kraju 2014. godine raspisan je natječaj za nabavku novog vozila, a nakon toga su potrebne i brojne modifikacije kako bi se vozilo prilagodilo potrebama GKR-a.

Za taj dio realizacije projekta još se uvijek prikuplja novac, ali prema svemu sudeći korisnici riječkog Bibliobusa mogli ugledati novo vozilo već tijekom ljeta ove godine.

Sama knjižnica osigurala je nešto malo više od 200 tisuća kuna iz svojih izvora prihoda za ovaj projekt čija se ukupna cijena procjenjuje na približno 700 tisuća kuna. Bibliobus ima ukupno 17 svojih stanica na širem gradskom području te ima oko tisuću stalnih korisnika. Bibliobus ima fond od približno čak 20 tisuća knjiga, dok u postojeće vozilo može stati tek nešto malo više od tri tisuće naslova.

U ovu se akciju možete i sami uključiti, a više informacija potražite na portalu GKR-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže