Povežite se s nama

Vijesti

Parkovi Opatija smjestit će strane radnike u kuću u sklopu Amerikanskih vrtova

Objavljeno

naGradska tvrtka Parkovi Opatija uz kreditno zaduženje postala je vlasnik kuće koja se nalazi na ulazu u Amerikanske vrtove na Novoj cesti. Ta nekretnina se 2021. godine putem pojedinih online oglasnika nudila na prodaju po cijeni od približno 450.000 eura. Kuća veličine 225 m2 od tada nije u pravoj funkciji, ali zato će u narednom razdoblju poslužiti za smještaj stranih radnika koji će biti angažirani na održavanju zelenih površina u Opatiji.

Temu otvorio je vijećnik Dino Žigulić iz Akcije mladih na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije u sklopu Aktualnog sata te je istaknuo da smatra kako nije primjereno da se takva nekretnina koristi dugoročno za smještaj radnika.

Spomenuti plan je potvrdio gradonačelnik Fernando Kirigin.

“Da, to je ideja. Mučimo se s nedostatkom radnika i trenutno rješenje, nadam se da je prijelazno, na prijedlog direktora je dolazak nekoliko stranih radnika. Površine koje se želi održavati rastu iz dana u dan, a broj djelatnika pada”, poručio je Kirigin.

“Uz vrlo mala ulaganja u već postojeći objekt možemo tamo smjestiti privremeno šest do sedam radnika. Mislim da je to razumna odluka”, rekao je direktor Parkova Opatija, Ivan Bilobrk.

Gradonačelnik Kirigin je istaknuo kako je to samo privremeno rješenje, jer je taj objekt ipak planiran za neke druge namjene s obzirom na činjenicu da se nalazi u sklopu Amerikanskih vrtova.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže