Povežite se s nama

Izbori

Pavela: PGŽ za EU može biti ono što je Florida za SAD

Objavljeno

na
“Naše penziće ne smijemo zaboraviti”, rekao je danas na konferenciji za medije Leo Pavela, kandidat za župana PGŽ-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gospodarska kriza koja slijedi nakon ove zdravstvene dodatno otežava ionako težak položaj naših umirovljenika. U PGŽ-u evidentno nedostaje smještajnih kapaciteta u domovima za umirovljenike i županija se tu kroz programe potpora i javno-privatnog partnerstva treba mnogo aktivnije uključiti.

Prometni položaj i blagodati mediteranske klime idealni su preduvjeti za razvoj ovakve ponude za koju postoji potražnja i u susjednim europskim
zemljama čiji su građani redovito ljetovali u našim turističkim destinacijama.

Leo Pavela je godinama u sklopu hotelskih poduzeća godinama organizirao različite programe koje su najviše posjećivali baš umirovljenici i upravo zbog toga je posebno osjetljiv na ovu skupinu naših građana za koje ne postoji nikakav zabavni program, posebno u sadašnjem trenutku kada su većina umirovljenika u svojim kućama zbog COVIDA.

Mnogi naši umirovljenici su izolirani od svojih obitelji zbog rizika od zaraze, osjećaju se usamljeni i zaboravljeni od vlasti na svim razinama, a zdravi su, željni druženja i aktivnog sudjelovanja u razvoju društva!

Osim toga PGŽ treba sudjelovati u obnavljanju, prilagođavanju, a po potrebi i izgradnji novih dvorana za druženje, plesne večeri i slične sadržaje.

Takve dvorane moraju imati sve potrebne uvjete da bi se u njima mogli održavati koncerti, plesne škole, tombole i ostali programi koji će i međugeneracijski povezivati naše sugrađane.

Poznato je da je PGŽ najvažnija zabavno glazbena županija u Hrvatskoj, jer je upravo u našoj županiji nastao cijeli niz zabavno glazbenih manifestacija poput DORA-e, PORIN-a, MISS Hrvatske, Opatijski festival, MIK, karnevali po cijeloj županiji, Osorske glazbene večeri, Lubeničke glazbene večeri, Ri Rock…

Čim epidemiološki uvjeti to dozvole, PGŽ mora aktivno sudjelovati u organizaciji i promociji ovakvih i sličnih sadržaja, a našim starijim stanovnicima treba omogućiti čim jednostavnije sudjelovanje na njima.

Umirovljenicima treba omogućiti prisustvo na ovakvim programima bez troškova i opterećivanja njihovih ionako premalih mirovina, a fizički pristup sadržajima također treba biti prilagođen njihovoj dobi.

Zabavni sektor je od iznimne važnosti, nakon pandemije korona virusa zabava i socijalna interakcija bit će od posebnog značaja za psihofizičku stabilnost ljudi, a osobito se to odnosi na naše umirovljenike!

PGŽ za EU može biti ono što je Florida za SAD, zanimljivo središte za sve generacije ljudi uz fantastične zabavne i wellness/zdravstvene programe za sve dobne skupine!

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram