Povežite se s nama

Mozaik

PGŽ kaže da je na karneval došlo 120.000 posjetitelja, policija izvijestila o 20.000 posjetitelja

Objavljeno

na
Riječki karneval bez ikakve dvojbe je najpopularnija manifestacija u ovom dijelu Hrvatske koja posljednjih godina, s izuzetkom pandemijskog razdoblja, najčešće privuče oko deset tisuća sudionika. Slično je bilo i ove godine te je sudjelovalo prema službenim podacima oko 9.000 maškara.

To je brojka oko koje su složni svi jer je vrlo lako provjerljiva prema prijava karnevalskih grupa. No, zato dolazi do ogromne razlike kad se radi o brojanju posjetitelja.

Riječka policija u ponedjeljak ujutro javnosti se obratila priopćenjem u kojem su istaknuli nekoliko situacija i jednu prometnu nesreću kao jedine loše točke velike međunarodne povorke, a tom prilikom iznijeli su i svoju procjenu broja posjetitelja.

Istaknuli su kako je u Rijeci karnevalsku povorku u nedjelju od 12 do 21 sat pratilo oko 20.000 posjetitelja. S tom se procjenom očito ni približno ne slaže zamjenik župana PGŽ.

Današnji redoviti susret s novinarima u sjedištu PGŽ započeo je zamjenik župana Petar Mamula osvrtom na Riječki karneval koji je “uspješno okončan 41. međunarodnom karnevalskom povorkom u kojoj je sudjelovalo preko 90 skupina, 60 alegorijskih kola i čak devet tisuća maškara. Karneval se iz godinu u godinu dokazuje kao jaki turistički brend o čemu svjedoči podatak da je privukao preko 120 tisuća gostiju iz svih krajeva svijeta”, mišljenja je zamjenik Petar Mamula.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže