Povežite se s nama

Vijesti

PGŽ ove godine za Platak izdvaja 7 milijuna kuna

Objavljeno

na

Županijski čelnici predvođeni predsjednikom Skupštine Erikom Fabijanićem te zamjenicima župana Markom Boras Mandićem i Petrom Mamulom bili su domaćini načelnicima i gradonačelnicima jedinica lokalne samouprave Primorsko-goranske županije na Platku, kako bi ih na licu mjesta upoznali s dosadašnjim ulaganjima i daljnjim planovima razvoja tog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra.

Usprkos ne baš sjajnim vremenskim uvjetima, Platak je privukao više stotina skijaša svih uzrasta. Nakon 10-godišnje pauze ovog vikenda na novouređenoj stazi Radeševo 2 održava se i prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice.

Svi prisutni izrazili su zadovoljstvo što su na Platku vidljivi iskoraci u infrastrukturnom uređenju, ali i na samom skijalištu kojeg je od početka siječnja posjetilo, prema riječima direktora Goranskog sportskog centra Darija Medvedeca, između 18 i 20 tisuća posjetitelja, a prodano je preko 5.600 skijaških karata.

Zbog velikog interesa pojačan je i termin noćnog skijanja pa se osim utorkom i petkom niz Radeševo pod svjetlima reflektora sada može spuštati i subotom.

Zamjenik župana Boras Mandić rekao je kako je Županija u Platak u zadnje tri godine uložila preko 20 milijuna kuna te kako se i dalje nastavlja s ulaganjima. Ove je godine u proračunu osigurano 7 milijuna kuna, a cilj je na Platku ponuditi cjelogodišnje sadržaje.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić prisjetio se svojih skijaških početaka na Platku te naglasio kako je Platak veliki sportski i rekreacijski potencijal, čiji će razvoj donijeti korist i cijelom Gorskom kotaru. Dodao je i da je Županija financijski pomogla i uređenje skijališta Čelimbaša u Mrkoplju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram