Povežite se s nama

Vijesti

Pikamerom načeta zidina Gradine, doznali smo o čemu se radi

Objavljeno

na
Gradina na Trsatu jedan je od najprepoznatljivijih simbola Rijeke, a proteklog tjedna krenule su i pripreme te postavljanje lampice za peto izdanje Adventa na Gradini. No, pažnju javnosti privukli su i radovi kakve malo tko želi vidjeti na spomenutoj lokaciji.

Pikamerom, je, naime načeta zidina kaštela te je to brzo izazvalo oštre komentare na društvenim mrežama. Kako objektom upravlja Turistička zajednica grada Rijeke, provjerili smo kakvi su radovi u pitanju da su bili potrebno ovako veliki zahvati.

“Izvode se radovi na sanaciji odvodnje na Trsatskom kaštelu, obzirom da je došlo do puknuća cijevi kanalizacije. Radovi se izvode uz suglasnost Uprave za zaštitu kulturne baštine Konzervatorski odjel Rijeka, uz stručni nadzor konzervatora i arheološki nadzor ovlaštenog arheologa.

Ujedno će se zamijeniti i cijev za dovod vode istom trasom. Radovi će biti završeni do početka Adventa na Gradini”, otkrio je za Fiuman Dominik Damiš iz TZGR-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže