Povežite se s nama

Kultura

Pinocchio – čarobna igra boja, riječi i glazbe

Objavljeno

na
“Jedna potpuno nova priča obučena u prepravljeno ruho poznate dječje priče o Pinocchiju koju znaju sve generacije, pa i ove današnje. Priča koja je dobila suvremenu nadsuknju, vrlo veselu, istinitu, razigranu, razumljivu današnjim mladim naraštajima. Čarobna je ta igra boja, riječi i glazbe, ta iskričava vedrina kojom odiše rasplesani glumački ansambl.”

Tako je o sinoćnjoj premijeri predstave, glazbene bajke za djecu i odrasle “E se invece di Pinocchio..” / “A kada bi umjesto Pinocchija…” Elvije Nacinovich u izvedbi ansambla Talijanske drame koja je doista oduševila male, ali i velike, izvijestila Gloria Fabijanić Jelović s Hrvatskog radija – Radio Rijeke.

Svoj je osvrt nastavila visokim ocjenama za cijeli ansambl: “Elena Brumini bila je istinit, razoružavajuće dječji Pinocchio, sladak, nježan, prkosno dječje naivan i ranjiv i publika ju je obožavala. I svi ostali glumci sjajno su odigrali svoje uloge, iskazujući još jednom svoje talente za ples, glumu i pjevanje. Songovi su pamtljivi i uhu ugodni, kostimi maštovito vrištećih boja, pa je cijela predstava jedan šareni, veseli musical koji će prvenstveno zarobiti srca djece, ali i onih starijih koje vraća u doba kad su bili neopterećeni godinama i stvarnošću. Zato treba pogledati  predstavu “E se invece di Pinocchio..” / “A kada bi umjesto Pinocchija…”.”

A predstavu se može pogledati danas, 16. siječnja 2015. u dva termina, u 12.00 i u 18.00 sati na sceni Zajc na Sušaku (u HKD-u na Sušaku), nakon čega predstava kreće na uobičajenu turneju Talijanske drame. Tako se 19. siječnja može pogledati u Puli, 20. siječnja u Umagu, 21. siječnja u Rovinju, a 22. siječnja u Bujama. Nakon toga, talijanski se “Pinocchio” 11. i 12. veljače izvodi u Kopru. Podsjetimo još na kraju da je premijera hrvatske verzije predstave odnosno ansambla Hrvatske drame u subotu 7. veljače 2015.

HNK Zajc

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram