Povežite se s nama

Vijesti

Pivovara Kaltenberg donijela prvo pravo riječko pivo, ali to je samo dio njihove bogate ponude

Objavljeno

naPivovara Kaltenberg Adria otvorena je 2018. godine na Kukuljanovu, na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara u kojoj se odvija proizvodnja piva, skladištenje i distribucija. Pivovara odlikuje  visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 – 50 tisuća hektolitara piva godišnje. Nekada je Kaltenberg bio tržišni lider na dalmatinskom području, a prošle godine distribucija sa Kukuljanova ponovno je nastavljena i u Splitu. 

Proizvodnja je opremljena najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou. Za vrhunsku kvalitetu piva brinu se bavarski majstor pivar pomoću čijeg se iskustva proizvodi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Uz to, pivovara posjeduje i male kotlove koji omogućuju proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljubaca.

Sva piva proizvedena su sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak je pažljivo odabran što čini kvalitetu piva besprijekornom. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućuju vrhunsku kvalitetu piva.

Pivovara je za početak predstavila dvije varijante Kaltenberg piva: Kaltenberg Pils i Kaltenberg Hefeweissbier te lokalno riječko pivo Tars nakon kojeg su proizvedene i dvije varijante Ludwig’s craft piva – Ludwig’s Session Lager i Ludwig’s Hoppy Lager, te tamno pivo König Ludwig Dunkel. 

U sklopu kompleksa otvoren je i restoran Ludwig’s gastro pub koji raspolaže sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta te pivskim vrtom koji može primiti još 150 gostiju. Restoran odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju posjetitelji mogu vidjeti proizvodnju piva. U sklopu restorana odvijaju se razni eventi, koncerti, proslave rođendana, te organizirano edukativno razgledavanje proizvodnje piva tzv. „Beer Tour”.

TARS

Tars je vrhunsko lager pivo koje se proizvodi u novootvorenoj pivovari Kaltenberg Adria. Posebnog okusa, bogate pjene i cool bakrene boje, Tars je pivo koje pristaje uz sve – opuštanje nakon faksa, posla, tekme, u ludom izlasku ili na klopi s ekipom. Identitet Tars piva posebno je prilagođen lokalnim korisnicima i predstavlja Rijeku i njene građane zbog samog izbora imena Tars (Tarsatica – starorimska utvrda na vrhu grada nad Rječinom) te simbola Trsatske kule, ikone Baziliska i boja riječke zastave. Kristalna čistoća vode koja stiže izravno s izvora Rječine, zajedno s biranim sastojcima i bavarskim iskustvom, tvori ovaj lager drugačijem od ostalih i predstavlja izvorno riječko pivo.

Ludwig’s Session Craft 

Ludwig’s Session craft pivo proizvodi se procesom fermentacije donjeg vrenja, stoga spada u tip lager piva. U proizvodnji se koristi pet različitih vrsta ječmenog slada, tri vrste hmelja i dvije vrste suhog hmelja (Saphir and Cascade). Zlatno bakrene boje je, nefiltriran, s čvrstom i stabilnom kremastom pjenom, obogaćen voćnim mirisom. Osvježavajući, lagano gorak okus je gladak i pjenušav, te ispunjava usta voćnim i cvjetnim okusom, aromom citrusa i meda.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram