Povežite se s nama

Mozaik

Plesna grupa “Magija” otvara ove subote svoju novu plesnu sezonu

Objavljeno

na


Plesna grupa Magija otvorit će u u subotu, 03. studenog svoju novu plesnu sezonu  2018/2019 nastupom u sklopu festivala Uhvati Film koji će se održati u Dvorani Kulture „Joga u svakodnevnom životu” u blizini Towera.

Plesna grupa Magija će na festivalu izvesti koreografiju „Tu gdje sam ja” .

koja govori o istraživanju prostora u kojem se kreće plesač/plesačica, vlastitu kinesferu, prostor koji ga/ju okružuje, kao i plesače koji se u prostoru nalaze. Plesni materijal nastao je kao proizvod istraživanja i improvizacije svakog plesača/plesačice.

Plesna grupa ”Magija” kazališna je plesna grupa sa sjedištem u Rijeci,a njeni su članovi osobe s invaliditetom Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka. Njihova priča započinje davne 2006.godine kada pod okriljem Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom kreću plesne radionice za zainteresirane članove. 2008.godine radionica prerasta u plesnu grupu pod imenom ”Magija” te njeni članovi započinju sa scenskim nastupima. Članovi ”Magije” predano istražuju plesni pokret na području fizičkog kazališta i suvremenog plesa, strastveno su vezani za plesnu umjetnost te otvoreni izazovima stereotipa o tome što ples jest i što on može biti. Riječ je o osobama s različitim tjelesnim oštećenjima, no to im ne predstavlja zapreku u plesnom izričaju i otkrivanju novih načina stvaranja kroz pokret. U njihovom svijetu svi su dobrodošli.

Grupa”Magija” osnovana je nakon dugog niza profesionalno vođenih plesnih radionica i uspješnih nastupa, a danas djeluje pod umjetničkim vodstvom Sanje Josipović i  Gordane Svetopetrić . Ostvaruje umjetničke suradnje s profesionalnim plesačima i koreografima, učenicima plesnih škola, osobama koje su zainteresirane za umjetnički dijalog i koje žele istražiti i razvijati svoj vlastiti umjetnički izraz.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram