Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv Riječanina koji je tražio plaćenog ubojicu za osvetu

Objavljeno

na
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo iz članka 111. stavak 1. točka 4. Kaznenog zakona u svezi članka 37. stavak 1. i 2. KZ-a, kao i kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. i 2. KZ-a.

Okrivljenika se tereti da je od 12. ožujka 2018. do 30. svibnja 2018. na području Rijeke, a sve s ciljem osvete zbog nanesene mu osobito teške tjelesne ozljede u fizičkom sukobu 2007. godine, zatražio od druge osobe ne znajući da je u tijeku provođenje posebnih dokaznih radnji i da ta osoba ima svojstvo pouzdanika u predkaznenom postupku, da mu pronađe nekog tko bi uz obećanu nagradu lišio života osobu koja mu je nanijela navedene tjelesne ozljede.

Tereti ga se da je, uvjeren kako je ovaj doista pronašao takvu osobu, u dva navrata na ime obećane nagrade predao jedan pištolj, oko dva kilograma eksploziva s više detonatora, kao i streljiva raznih kalibara, te je poduzeo više radnji kako bi počinitelju ubojstva olakšao samo izvršenje kaznenog djela.

Okrivljenik se od donošenja rješenja o provođenju istrage 18. srpnja 2018. nalazi u istražnom zatvoru na temelju rješenja suca istrage Županijskog suda u Rijeci, navodi se u priopćenju DORH-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže