Povežite se s nama

Mozaik

Pogledajte raspored svih karnevalskih događanja

Objavljeno

na

Riječki karneval u sljedećih tjedan dana donosi pregršt događanja – najsportskiji dan karnevala bit će subota, 31. veljače kad se održavaju Maškarani auto-rally “Pariz-Bakar” i povratnički Carnival Snowboard Session, dok u nedjelju nova Kraljica Riječkog karnevala Stella Paris dobiva i male “pomagače” u obliku princa i princeze koji će biti izabrani u Tower Centeru Rijeka.

Maškarani auto-rally “Pariz-Bakar”, tradicionalnu manifestaciju koja se neprekidno održava još od 1990. godine, na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je Tomislav Šepić iz  Autokluba Rijeka. Ova parodija na svjetski poznati rally “Pariz-Dakar” jedinstvena je manifestacija te vrste u svijetu. Razlog tome je što utrku voze motorizirane maškare i svi sudionici – natjecatelji, njihova pratnja i suci – moraju biti maskirani, a posebna su priča njihova prigodno dekorirana vozila. Rally u subotu, 31. siječnja kreće s riječkog Pariza u 10.05 sati, na Korzu će se pokazati oko 10.30 sati, nakon čega povorka kreće na daljnje izazove prema Kostreni i Bakru.

Nakon godinu dana pauze, vraća se Carnival Snowboard Session – međunarodno snowboard natjecanje koje se održava na jedinstvenoj lokaciji na Gatu Karoline Riječke. Program ovogodišnjeg CSS-a najavio je Miodrag Toskić, predsjednik Snowboard kluba Nine, koji je kao glavni motiv organizatora naveo želju da se građani upoznaju sa snowboardom, vrlo atraktivnim i zabavnim sportom, te da se prenese njegov barem mali dio s planine u sam centar grada. Za tu svrhu šleperima se doprema 100 kubika snijega uz samo more, a sam CSS se vraća u obliku rail sessiona, ali ovoga puta s nešto većom i atraktivnijom stazom na kojoj će svoje vratolomije izvesti 20-ak najboljih europskih snowboardera. I ove godine CSS je uvršten u World Snowboard Tour kalendar. Nakon završetka sportskog dijela, u 20.45 sati, slijede koncerti grupa Take it Dee Dee (The Ramones tribute band), Belfast Food i Jonathan, dok je after party organiziran u klubu Makina (Arca Fiumana).

U Tower Centeru Rijeka ponovno se biraju novi mali “vladari” Riječkog karnevala. Kako je kazao zamjenik direktora Tower Centera Saša Brusić, Izbor princa i princeze održava se u nedjelju 1. veljače na 4. katu Towera s početkom u 16.30 sati, uz Davora Jurkotića kao voditelja te Meštra Tonija i Kraljicu Riječkog karnevala Stellu Paris. Djeca će pred stručnim žirijem i posjetiteljima morati uz originalnu masku pokazati i još neku dodatnu vještinu, čime će dvoje od njih zavrijediti mjesto na postolju i krunu. Zbog velikog interesa mališana broj kandidata je ograničen na njih 35, a prijave se primaju na e-mail tower.center@cogestretail.com. Za sve ostale maškare, na 2. katu Towera sprema se zabavni program uz karaoke, klaunove, balone i Bijele Udovice.

Niz ostalih programa koji slijede u narednih tjedan dana najavila je Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke. Tko se u petak poslijepodne ili u subotu ujutro nađe na Korzu mogao bi naići i na skupinu maškara, jer  su ta dva dana predviđena za Maškarane promenade – u petak od 17 do 19 sati se predstavlja Karnevalska udruga “Čiketi” s Pehinarskim feštarima, a subota ujutro od 10 do 12 sati rezervirana je za Grobničke dondolaše, koji će svoj dan iskoristiti i za hvalevrijedan cilj – u suradnji s udrugom Palentar, kuhat će gulaš i palentu i prodavati je u humanitarne svrhe.

Pašac i Zamet u karnevalske dane uvijek nude mnoštvo programa, pa se tako u Domu Pašac u petak u 20 sati organiziraju maškarani tanci, a nedjelju u 17 sati Maškarani turnir u stolnom tenisu. Zametske maškare i zvončari  u dvorani Športskog društva “Zamet” subotu od 21 sati posvećuju velikim, a nedjelju od 16 sati malim rasplesanim maškarama.

Botel Marina, KUC Kalvarija i Vijeće MO Podvežica i ovaj vikend organiziraju maškarane zabave za najmlađe uz animaciju, razne igre, pjevanje, nagrade, gostovanja, DJ-e… U prostorijama MO Podvežica u subotu od 17 do 20 sati se održavaju Dječji maškarani tanci,  KUC Kalvarija organizira Dječji bal pod maskama 2015. u subotu i nedjelju od 17 do 20 sati, a u našem poznatom botelu plešu “Čarobne maškarice na brodu Marina” u nedjelju od 16.30 do 19 sati.

Nakon otvaranja Karnevalskih zabava sa Zagrebačkom pivovarom u Ex port Delti uz Tonija Cetinskog, ove je subote u 21 sat na redu Joško Čagalj – Jole. Ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti u CD shopu Dandy u robnoj kući RI i u karnevalskoj kućici na Korzu, te u Ex port Delti na dan koncerta. Pored zgrade Ex port Delta i ove je godine postavljen luna park Charlie, koji radi od ponedjeljka do petka od 13 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od 10 do ponoći.

I ove godine karnevalisti dokazuju da imaju svoju humanu stranu na dobrovoljnom davanju krvi tijekom Riječkog karnevala. Ove godine na novoj lokaciji, u Domu Crvenog križa, krv će se moći donirati u ponedjeljak, 2. veljače od 14 do 18 sati, a poziv da se pridruže ovoj vrijednoj akciji upućen je svim karnevalistima s velikim srcem.

Za kraj je najavljena i jedna nova manifestacija, ali ne posve nova u Rijeci – novo je samo njezino karnevalsko izdanje – Maškarano Kontanje. Ova gurmansko-kulturno-zabavna manifestacija, smještena od 5. do 15. veljače na mostu pored hotela Continental najavljuje za svaki od svojih 11 dana trajanja predstavljanja niza restorana i konoba, nakon čega će slijediti koncerti i nastupi DJ-a. Nakon otvaranja Maškaranog kontanja uz Zametske zvončare, svoj gastro show će imati Restoran Ribica, Restoran grill Lovorka, Triperi sa  svojom Triperijadom, Čučković brothers sa Svinjarijom vol. 2, Restoran Ronjgi, Konoba Nebuloza, Restoran Stara pošta, Konoba Portić, Wok by Matija, a za zadnji je dan najavljena Karnevalska padela. U glazbenom dijelu nastupaju DJ Woelfl, DJ Smeđi šećer, Kantridersi, DJ Alen Gaćina, DJ Voljen Korić, Lovci na jelene, The Mystic Rose Ensamble, Pinky and the Brain, te je najavljen Carnival Valentine Party i Carnival Brass Session za završnicu.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram