Povežite se s nama

Vijesti

Pogledajte stanje na Koblerovom trgu

Objavljeno

naRadovi započeti na Koblerovom trgu u siječnju prošle godine s ciljem njegova uređenja, sudeći prema stanju na gradilištu uskoro bi mogli biti dovršeni. Riječ je o radovima sanacije komunalne infrastrukture i sprječavanja prodiranja podzemnih voda kao i novog opločenja trga, koje financira Grad Rijeka.

Radovi na Koblerovom trguRadove koji su započeli još u siječnju 2014. godine izvodi Zajednica ponuditelja GP Krk d.d. i Fidal d.o.o iz Rijeke, a prvotni rok dovršenja od 160 dana, zbog zatečenog lošeg stanja komunalne infrastrukture u površini ispod trga, morao je biti produljen.

Razlozi produživanja roka su vremenski uvjeti, podzemne vode, te naravno arheološka istraživanja koja su obveza u slučajevima kada se radovi obavljaju u zaštićenoj jezgri, kao što je ova.

Projekt je obuhvatio cjelokupno područje trga, zajedno sa fontanom i prolazom prema Korzu ispod Ure. Sudeći po tome što se na trgu trenutno postavljaju kamene ploče, a kreće i dovršenje uređenja fontane, što je ujedno i posljednja faza radova, malo nas vremena dijeli od šetnje novoređenim Trgom Ivana Koblera.

Grad Rijeka

 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram