Povežite se s nama

Vijesti

Pokrenut predstečajni postupak za brodogradilište 3. maj

Objavljeno

naNa Trgovačkom sudu u Rijeci u petak, 4. siječnja, pokrenut je predstečajni postupak za brodogradilište 3. maj, a za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Zdravko Čupković. Ročište je sazvano za 6. veljače.

Sutkinja Ljiljana Ugrin danas je pokrenula predstečajni postupak za 3. maj, a za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Zdravko Čupković, objavljeno je na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Rijeci. Stečajni upravitelj Zdravko Čupković ući će u 3. maj u ponedjeljak, 7. siječnja, kada se s kolektivnog godišnjeg odmora u riječko brodogradilište vrati i većina od preostalih 1.001 radnika. Čupković je bi stečajni upravitelj velikih špediterskih tvrtki: riječke Transadrije i pulskog LOHN-ŠPED-a.

Od danas počinje teći šezdesetodnevni rok za odluku o stečaju, a radnici se nadaju da će se, na osnovu novog poziva, do 25. siječnja pronaći novi investitor za nastavak gradnje brodova.

Poslovodstvo tvrtke je, u roku od osam dana od dostave riješanja, dužno sudu dostaviti pisano izviješće o financijskom stanju, a stečajni upravitelj će u roku od dva tjedna provjeriti poslovne knjige te izvijestiti sud o imovini dužnika i razlozima za otvaranje stečaja.

Stečaj 3. maja je, zbog dugotrajne blokade računa, zatražila Fina. Podsjetimo, dugovi 3. maja iznose oko 160 milijuna kuna i višestruko su manji od potraživanja prema Uljanik Grupi koja je, kao većinski vlasnik, riječko brodogradilište dovela pred stečaj. Potraživanja 3. maja prema Uljanik Grupi iznose više od 600 milijuna kuna, javlja Radio Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram