Povežite se s nama

Crna kronika

Policija otkrila tko je bacio bombu na Srdočima i zapalio aute

Objavljeno

na


Djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji i koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci i Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova, djelatnicima II. policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Opatija te policijama drugih zemalja, proveli su složeno i opsežno kriminalističko istraživanje vezano uz događaje iz prosinca 2014. godine i siječnja 2015. godine u kojima je u požarima oštećeno više vozila i objekata.

Prema rezultatima dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja sumnja se da su dvojica hrvatskih državljana počinila ukupno 12 kaznenih djela, i to kaznena djela oštećenje tuđe stvari, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, teška kaznena djela protiv opće sigurnosti  te nedozvoljeno posjedovanje, izrada, nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kaznena djela su počinjena na području Kastva, Rijeke i Opatije namjernim izazivanjem požara u kojima je oštećeno ukupno šest osobnih vozila. Isto tako sumnjiče se za aktiviranje minsko-eksplozivnog sredstva u prostoru ugostiteljskog objekta u Rijeci. Podsjetimo, najprije su zapaljena dva automobila kojima se koristila obitelj Berišić, a koji dan kasnije bačena je i bomba usred noći na terasu Khala bara na Srdočima koji se nalazi u vlasništvu iste obitelji, no bilo je tu i još drugih kaznenih djela.

Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na više od milijun kuna. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Rezultati kriminalističkog istraživanja prezentirani su na danas održanoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj na kojoj su sudjelovali Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije i Robert Tomac, voditelj Službe općeg kriminaliteta. Načelnik Kruneš pohvalio je sve policijske službenike koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli dobrim rezultatima ovog složenog i opsežnog kriminalističkog istraživanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram