Povežite se s nama

Mozaik

Pored Korza otvoren novi studentski restoran “Slano & Slatko”

Objavljeno

na
U prostoru nekadašnje Dječje knjižnice Stribor otvoren je restoran „Slano & Slatko“, a u istom prostoru će djelovati i Studentski klub.

”Slano & Slatko” multifunkcionalni je prostor koji će koristiti i studenti i građani, a cilj je otvaranja ovog prostora unaprijediti studentski standard te potaknuti integraciju akademske zajednice i građana kroz druženje i rad.

U restoranu studenti će moći jesti na „iksicu“, a dio restorana bit će otvoren i za građane koji će moći izabrati iz a la carte ponude.

Pozdravne riječi prilikom otvorenja novog studentskog prostora uputili su rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka Alen Jugović, ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par, te riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Kako je istaknula Lana Par, studenti su u centru grada dobili jedan svoj novi prostor, između Indexa i Kampusa koji će im puno značiti i koji će sigurno dobro iskoristiti. „Prostor je osmišljen kao mjesto gdje studenti mogu doći učiti, nešto pojesti i družiti se, ali i organizirati razne radionice i seminare. Već sada početkom lipnja u sklopu Student Day Festivala u ovom ćemo prostoru organizirati neke aktivnosti kako bismo privukli studente da dođu i upoznaju se s prostorom i vjerujem da se već sad razvijaju brojne ideje kakvi bi se sve programi ovdje mogli provoditi“, rekla je Par.

A da želje studenata treba slušati još je jednom naglasila i rektorica Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija. „Istovremeno sam i subjektivna i objektivna kada kažem da imamo najbolji Studentski zbor u Hrvatskoj na čiju je ideju na neki način i pokrenut ovaj projekt koji ne bi bilo moguće realizirati da Sveučilišni centar i Sveučilišna knjižnica nisu poslušali glas studenata, izašli u susret i potrudili se da se u središtu grada otvori jedan ovakav prostor koji će podići kvalitetu života naših studenata“, rekla je Prijić-Samaržija.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je zadovoljstvo što je Rijeka u centru grada dobila jedan novi prostor s bogatom gastro ponudom, prvenstveno namijenjen studentima, ali i svim drugim građanima. „Sam naziv restorana „Slano & Slatko“ zasigurno nije slučajan. On potiče iz istoimenog programskog pravca unutar projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 čiji je primarni cilj bio aktiviranje prostora na kojem se spajaju „slatka“ rijeka Rječina i „slani“ Riječki zaljev, odnosno prostora na kojem se susreću grad i priroda. Stoga, restoran “Slano & Slatko” neće biti samo mjesto gdje će naši studenti i građani moći uživati u izvrsnoj hrani, već će to biti mjesto susreta svih građana Rijeke i mjesto gdje će se okupljati, razmjenjivati ideje, stvarati prijateljstva i graditi zajednica“, rekao je Filipović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže