Povežite se s nama

Vijesti

Postavljene dvije kamere za nadzor prometa kod rotora Viškovo

Objavljeno

na


U obuhvatu kružnog raskrižja u centru Viškova ovih su dana postavljene dvije kamere za nadzor prometa u mirovanju.

„Do kraja svibnja kamere će biti u pokusnom radu te se prekršaji neće evidentirati. Počevši od ponedjeljka 3. lipnja, prometni redar će sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirati vlasnike vozila koji krše prometne propise. Naime, od izgradnje petoga viškovskog rotora čija je realizacija okončana početkom prošle godine, gotovo svakodnevno svjedočimo situaciji u kojoj neodgovorni pojedinci vozilo ostave u kružnom raskrižju i odu obavljati privatne ili poslovne obaveze. Ma koliko to kratko bilo, takve radnje umnogome smanjuju protočnost prometa i ugrožavaju ostale sudionike u prometu.“, kaže voditelj općinskog Odsjeka za komunalni sustav i investicije Tibor Tramišak.

Istodobno će se početi nadzirati i poštivanje regulacije prometa u mirovanju u segmentu parkiranja na bočnoj prometnici koja od groblja Viškovo vodi prema centru općine. Naime, parkiranje je na toj dionici dozvoljeno u trajanju do najviše 120 minuta i to radnim danom od 06:00 do 20:00 sat. Pakiranje bez vremenskog ograničenja bit će dozvoljeno svaki dan od 20:00 do 06:00 ujutro, a nedjeljom i blagdanom od 0-24 sata. Počevši od 3. lipnja, prometni redar će uz pomoć kamera za nadzor prometa sankcionirati vlasnike vozila koji ne poštuju navedena vremenska ograničenja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže