Povežite se s nama

Vijesti

Potpisan ugovor između PGŽ i Riječkog karnevala

Objavljeno

na

U sjedištu Primorsko-goranske županije danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o supokroviteljstvu 32. Međunarodnog riječkog karnevala.Ugovore je ispred Primorsko-goranske županije potpisala zamjenica župana Marina Medarić (kontesa Medarina) i ispred Turističke zajednice Grada Rijeke direktor Petar Škarpa (Maškarpone).

Potpisivanju su nazočili i grof Žerard (Gerhard Lempl – pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj), Gorda Ana (Gordana Klimko – stručna suradnica za marketing TZ grada Rijeke), Da mi niš (Dominik Damiš – voditelj marketinga TZ Grada Rijeke), i Estrella de Paris (Stella Paris – Kraljica riječkog karnevala).
Primorsko-goranska županija će sufinancirati prijevoz karnevalskih grupa koje na Riječki karneval dolaze s područja Primorsko-goranske županije u iznosu od 70.000,00 kuna, dok je za realizaciju programa izbora nove kraljice Riječkog karnevala izdvojila 25.000,00 kuna.

Kontesa Medarina  zaželjela je gostima dobrodošlicu te istaknula kako joj je ovo  jedno od najdražih potpisivanja. “Drago nam je da ste nam došli i vrlo rado ćemo kao i prošlih godina sufinancirati prijevoz maškaranih grupa  koje dolaze iz udaljenih područja naše županije”, rekla je kontesa  te je čestitala novoizabranoj kraljici karnevala uz savjet da mora bolje čuvati Meštra Tonija koji po prvi put od kad je meštar karnevala,  zbog bolesti, bio u nemogućnosti prisustvovati svečanom činu potpisivanja Ugovora o pokroviteljstvu Karnevala.

“Zahvaljujem Županiji na gostoprimstvu i podršci jer bez te podrške teško da bi mi kao TZ mogli  realizirati Riječki karneval u ovakvom obliku, u današnjoj teškoj financijskoj situaciji. Znam da naš karneval ima veći dio grupa upravo u našoj županiji koja zaista živi taj karneval svim srcem, gdje se ljudi spremaju po par mjeseci za nastup na Riječkom Karnevalu i tijekom godine na ljetnim karnevalima koji su jaki tijekom godine”, rekao je Maškarpone.

Tradicionalni međunarodni riječki karneval jedan je od najvećih u Europi. U završnom događaju, međunarodnoj karnevalskoj povorci posljednje nedjelje karnevalskih zbivanja, sudjeluje stotinjak grupa s približno deset tisuća maskiranih sudionika i približno 100.000 domaćih i inozemnih gledatelja.

Riječki međunarodni karneval utemeljen je na višestoljetnoj tradiciji našega kraja, a od 1982. godine održava se organizirano u današnjem obliku. Riječki karneval predstavlja manifestaciju koja kombinacijom lokalnog folklora i mitologije starih Slavena doprinosi prepoznatljivosti Županije kao turističke destinacije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram