Povežite se s nama

Sport

Potpisan ugovor o financiranju riječkih klubova

Objavljeno

naGradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać potpisali su danas ugovore vrijedne 8.019.000 kuna, temeljem kojih će Grad Rijeka financirati javne potrebe u sportu Grada Rijeke. Ugovorima se osiguravaju sredstva za financiranje javnih potreba u sportu, a u njihovom ostvarenju sudjeluje Riječki sportski savez.

U salonu Grada Rijeke potpisana su tri ugovora temeljem kojih će se financirati sljedeće aktivnosti: trening i natjecanje sportaša, provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži, studenata i rekreativaca i trening i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha. Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, a potpisivanju su prisustvovali i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je osim ovih sredstava,  dio novca namijenjenog riječkom sportu i sportašima osiguran indirektno, putem trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Naime, riječkim sportašima dano je na korištenje nekoliko sportskih objekata, čije troškove korištenja podmiruje Grad Rijeka. Iznos je zadnjih godina sve veći zbog sve više ulaganja u sportske objekte kao i izgradnju novih. U tim sredstvima osigurane su i stipendije za sportaše, a ove godine će jedan dio sredstava ići i za organizaciju Sveučilišnih igara, koje će se iduće godine održavati u Rijeci i Zagrebu.

Predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać zahvalio je u ime svih sportskih udruga Gradu Rijeci na svemu što se pruža riječkom sportu, te izrazio nadu da će sportaši svojim rezultatima i uspjesima opravdati povjerenje.

Programom javnih potreba u sportu utvrđene su aktivnosti u području sporta od značenja za Grad Rijeku kojima se promiče sport na svim razinama i osiguravaju potrebe stanovnika grada Rijeke. Za financiranje Programa javnih potreba u sportu u 2015. g. u Proračunu Grada Rijeke ukupno je predviđeno je 12.911.000,00 kuna. Sukladno odredbama Zakona o športu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez”, koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

Grad Rijeka

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže