Povežite se s nama

Sport

Potpisan ugovor o financiranju riječkih klubova

Objavljeno

na
Gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać potpisali su danas ugovore vrijedne 8.019.000 kuna, temeljem kojih će Grad Rijeka financirati javne potrebe u sportu Grada Rijeke. Ugovorima se osiguravaju sredstva za financiranje javnih potreba u sportu, a u njihovom ostvarenju sudjeluje Riječki sportski savez.

U salonu Grada Rijeke potpisana su tri ugovora temeljem kojih će se financirati sljedeće aktivnosti: trening i natjecanje sportaša, provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži, studenata i rekreativaca i trening i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha. Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, a potpisivanju su prisustvovali i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je osim ovih sredstava,  dio novca namijenjenog riječkom sportu i sportašima osiguran indirektno, putem trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Naime, riječkim sportašima dano je na korištenje nekoliko sportskih objekata, čije troškove korištenja podmiruje Grad Rijeka. Iznos je zadnjih godina sve veći zbog sve više ulaganja u sportske objekte kao i izgradnju novih. U tim sredstvima osigurane su i stipendije za sportaše, a ove godine će jedan dio sredstava ići i za organizaciju Sveučilišnih igara, koje će se iduće godine održavati u Rijeci i Zagrebu.

Predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać zahvalio je u ime svih sportskih udruga Gradu Rijeci na svemu što se pruža riječkom sportu, te izrazio nadu da će sportaši svojim rezultatima i uspjesima opravdati povjerenje.

Programom javnih potreba u sportu utvrđene su aktivnosti u području sporta od značenja za Grad Rijeku kojima se promiče sport na svim razinama i osiguravaju potrebe stanovnika grada Rijeke. Za financiranje Programa javnih potreba u sportu u 2015. g. u Proračunu Grada Rijeke ukupno je predviđeno je 12.911.000,00 kuna. Sukladno odredbama Zakona o športu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez”, koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

Grad Rijeka

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže