Povežite se s nama

Vijesti

Predloženo izjednačavanje cijene gradskih i privatnih vrtića u Rijeci

Objavljeno

naNa savjetovanju sa zainteresiranom javnošću nalazi se nacrt Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Rijeke za pedagošku 2018./2019. godinu, kojom se predlaže izjednačavanje cijena gradskih i privatnih vrtića koju plaćaju roditelji.

Odluka koja se donosi svake godine s ciljem utvrđivanja stanja i potreba te uvjeta i programa u gradskim, ali i deset dječjih vrtića drugih osnivača.

Kako je na 20. gradonačelnikovom kolegiju kazala pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj, ovogodišnjim programom predložena je izmjena u korist roditelja.

„Iako Grad Rijeka kontinuirano širi kapacitete Dječjeg vrtića Rijeka, pa su u posljednjih godina osigurano sveukupno 600 novih mjesta u gradskim vrtićima, i dalje postoji jako velika potreba za smještaj djece u vrtiće. S obzirom na to da obuhvat djece predškolskim odgojem nije na onoj razini koju bismo željeli, kako bi djeci omogućili pohađanje dječjeg vrtića i omogućili što ujednačeniju kvalitetu programa, predlažemo da roditelji s područja grada Rijeke koji upisuju dijete u jedan od vrtića drugih osnivača na području grada Rijeke, plaćaju istu cijenu redovnog vrtićkog ili jasličkog programa, kao i u gradskim vrtićima,“ kazala je pročelnica Sušanj, istaknuvši kako će sredstva za izjednačavanje cijena, potvrdi li Gradsko vijeće odluku, osigurati u proračunu Grada Rijeke od 1. siječnja 2019. godine.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram