Povežite se s nama

Vijesti

Prekinut promet između Rijeke i Zagreba

Objavljeno

naSnježna nevrijeme zahvatilo je cijelu Hrvatsku, a slično će se vrijeme nastaviti i u ostatku dana. U Gorskoj i Središnjoj Hrvatskoj očekuje se obilan snijeg, ponegdje više od 30 centimetara novog snijega, a snijega će uz kišu biti i u Slavoniji i na sjevernom Jadranu.

HAK je u petak ujutro izvijestio kako je prekinut promet na staroj cesti kroz Gorski kotar DC3 kod Lokvi, zbog prepriječenog teretnog vozila i autobusa.Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto nema slobodnog cestovnog pravca.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje,
  • DC501 Gornje Jelenje-Meja,
  • A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Delnica samo u smjeru Rijeke.
Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uključujući autoceste A1 Karlovac-Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac od Bregane do Novske, A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, staru cestu kroz Gorski kotar DC3 između Duge Rese i Delnica, državnu cestu DC1 Žeinci-Karlovac-Zagorje-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, kao i duž cijele autoceste A2 Zagreb-Macelj.Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama.

 

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, pravovremeno se informiraju o stanju i prohodnosti cesta te ako je moguće odgode putovanje. Snijeg se očekuje i na sjevernom Jadranu.

 

Preporuka je da se u ovakvim uvjetima na put kroz zasniježena područja ne kreće bez zimskih guma, s obzirom da zimske gume nisu samo za snijeg već su na temperaturama ispod +7°c elastičnije, bolje prijanjaju, imaju veći broj šara i odvodnih kanala te bolje izbacuju veće količine suhog snijega, ali i snijega pomiješanog s vodom.

 

Aktualno stanje u prometu možete pratiti na portalu HAK-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram