Povežite se s nama

Sport

Prezentacijom sportova na Korzu obilježen Hrvatski olimpijski dan

Objavljeno

na

Podizanjem Olimpijske zastave na Korzu je započelo obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana.

Olimpijsku je zastavu uz pomoć malih sportaša podigla Snježana Pejčić, članica Kluba riječkih olimpijaca.

S ciljem promicanja sporta i zdravog načina života na Korzu se građanima kroz demonstraciju predstavilo 20 riječkih sportskih klubova, a svoj su punkt imali i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Hrvatski olimpijski dan nacionalna je sportska manifestacija koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora s ciljem poticanja građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive.

Podizanju olimpijske zastave prisustvovali su i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj; pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković te pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić.

„Imamo ove godine stvarno veliki odaziv klubova za sudjelovanje u ovoj manifestaciji. Hrvatski olimpijski dan izvrsna je prilika da pokažemo koliko u Rijeci volimo sport i ovom prilikom pozivam sve roditelje i djecu da se informiraju koji se sve sportovi nude u Rijeci i da se uključe u neki od klubova“, rekao je pročelnik Ivanković.

„U ovom vremenu pandemije u kojem trenutno živimo, mislim da sport nikada nije bio važniji, jer osim što je najbolja promocija zdravlja i zdravog života, donosi pogotovo djeci druženje i socijalizaciju, ali ih uči i odgovornosti, važnosti izvršavanja zadataka i poštivanja autoriteta“, istaknuo je proslavljeni riječki olimpijac Samir Barač.

Program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci organizira Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram