Povežite se s nama

Mozaik

Prijave za novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grada Rijeke

Objavljeno

na
U ponedjeljak, 11. listopada započinju prijave za novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grada Rijeke za ciljane skupine građana.

Grad Rijeka putem Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva namijenjenih osobama koje imaju prebivalište na području Grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina.

Zainteresirani građani mogu se za besplatni informatički tečaj prijaviti od 11. listopada, na telefon 327-155, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 sati.

Prijave ostaju otvorene do popune grupa.

Zbog epidemioloških mjera broj polaznika ograničen na 67

Tečaj će trajati 20 školskih sati i održavat će se u Centru tehničke kulture, Školjić 6/prizemlje.

Broj polaznika po grupama je najviše 8 osoba a ukupan broj polaznika u ovom ciklusu besplatnog informatičkog tečaja ograničen je na 67.

Prve grupe s tečajem će započeti već u drugoj polovici listopada a o početku rada njihove grupe polaznici će biti telefonski obaviješteni.

Potrebna potvrda kao dokaz statusa

Osobe koje nakon zaključenja prijava budu izabrane kao potencijalni kandidati, prilikom upisa u tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa):

  • umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
  • osobe s invaliditetom jedno od navedenih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad;  rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,
  • branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,
  • korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Podsjetimo, tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana Grad Rijeka organizira od 2005. godine i do sada je tečajeve završilo preko 4000 polaznika.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram