Povežite se s nama

Vijesti

Prijeti nam ledena kiša, moguć snijeg i uz more

Objavljeno

na
Idućih nekoliko dana očekuju nas iznimno nepovoljne vremenske prilike, prema pojedinim prognozama pokoja pahulja mogla bi se pojaviti i uz samu obalu, a postoji i određena opasnost od ledene kiše na jednom dijelu riječkog zaleđa te naročito u unutrašnjosti Istre.

Nakon kratkog predaha početkom tjedna, u utorak je nastupilo novo jače naoblačenje i nove oborine. Zbog nove ciklone do kraja nas tjedna očekuje puno oblaka i bure.

Položaj nove ciklone uvjetovat će puhanje bure na sjevernom dijelu Jadrana od sutra pa sve do kraja tjedna. Tek će kratkotrajno, u trenucima kad će ciklona biti u najsjevernijem položaju, na jugu Istre i južnim kvarnerskim otocima puhati jugo, i to uglavnom tijekom sutrašnjeg dana. Bura će najjača biti u četvrtak kada će biti jaka i olujna, u velebitskom kanalu i sa orkanskim udarima. U petak bura slabi, a novo se jačanje očekuje u nedjelju.

Zbog razmjerno visokih temperatura zraka, unatoč buri, uz obalu će padati većinom kiša, dok će u unutrašnjosti Istre padati kiša i snijeg. Pritom, u trenucima jačih oborina može doći do nastanka novog snježnog pokrivača, osobito tijekom četvrtka. Snježne su oborine moguće i u zaleđu Rijeke, a uz jače oborine i buru pokoja je pahulja moguća sve do mora.

Ipak, po visini će temperature zraka biti i iznad nule (na 850 hPa, oko 1400 metara), dok će u nižim slojevima bura donositi hladniji zrak. Zbog toga se ne smije isključiti pojava ledene kiše, posebice podno Ćićarije te u zaleđu Rijeke, izvještava portal IstraMet, no ona ipak neće biti ni približno tako drastična kao što smo imali priliku svjedočiti katastrofi prošle godine u Gorskom kotaru.

Prognoza-040215

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram