Povežite se s nama

Vijesti

Priprema se prosvjed zbog poskupljenja Energa

Objavljeno

na
Građani Rijeke od prosinca plaćaju znatno skuplje usluge grijanja koje im isporučuje gradska tvrtka Energo, pa će mnogi tijekom siječnja i u idućim mjeseca imati još više problema s urednim podmirivanjem režijskih troškova.

Na čudi stoga što je na Facebooku prije nekoliko dana pokrenuta inicijativa koja će pokušati to promijeniti, a administratori stranice “Protiv skupog Energa” najavljuju da se priprema i prosvjed ispred te tvrtke.

“Poštovani sustanari, možda niste upoznatim ali Energo je povisio cijene grijanja za 35% u prosincu te smo postali najskuplji grad s centralnim grijanjem u Hrvatskoj. To su još učinili nezakonito jer nisu obavijestili kupce pismeno. Predsjednik skupštine Energa, Vojko Obersnel je potpisao dokument s kojim je 0.37kn kwh energije grijanja povišen na 0.50kn što je povećanje više od 35%”, navodi se u njihovom priopćenju.

“Naši računi su sve veći, ne možemo ovo podnostiti i nije normalno dobiti račun za 1000kn ono što ostali gradovi plaćaju 300-500 kuna.  Zato smo se ujedinili u udrugu “Protiv skupog Energa”, moramo se zajedno boriti protiv ovih nepodnošljivih cijena.Imamo najskuplje centralno grijanje u državi, dok energenti i cijene svugdje padaju naš Energo povisuje cijene, a uveo je i birokratsku naknadu “kupca” od 9 kuna mjesečno. Računi su nam netransparentni, nitko ne zna što plaćamo i zašto. Još ćemo trebati dati 800kn po radijatoru za razdjelnike.”

“Inicijativu smo pokrenuli prije par dana i već imamo preko 200 članova. Kontaktiramo same stanare i predstavnike stanara a ovim putem i vas pozivamo da nam se pridružite. U planu imamo i prosvjed ispred uprave Energa (preko puta kina Teatro Fenice) koji organiziramo uskoro”, navodi se u letku koji je počeo kružiti Rijekom.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram