Povežite se s nama

Mozaik

Prodekan za umjetnost i znanost: Nismo partner izložbe “Mi.Ona.Coco”, naši studenti ne sudjeluju

Objavljeno

na

Otvorenje izložbeIzložba “Mi.Ona.Coco” koja je postavljena u vrlo atraktivnom prostoru Karoline na Korzu i dalje izaziva niz reakcija. Gradonačelnik Marko Filipović morao je opravdavati zbog čega je taj prostor dao na korištenje tvrtki IPL ART čija je direktorica Iva Piglić.

Pritom je spomenuo kako je izložbu podržao niz subjekata, a među njima je posebno istaknut Centar za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Oni su danas portalu Fiuman samoinicijativno poslali demanti, a tijekom večeri isto je učinio Prodekan za umjetnost i znanost Alan Alebić:

“Obraćam vam se u ime APURI vezano oko odnosa s tvrtkom IPL ART d.o.o. odnosno partnerstva/podrške navedenoj tvrtki u organizaciji izložbe Mi.Ona.Coco.

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci nije u nikakvom partnerskom odnosu niti je dala punu podršku navedenoj tvrtki odnosno gđi. Ivi Piglić.

Za tvrtku IPL ART d.o.o. i za gđu. Ivu Piglić smo prvi put čuli kada smo primili e-mail uprave Sveučilišta u Rijeci sa zamolbom da se navedenoj gospođi omogući termin i prostor za prezentaciju i povezivanje sa APURI.

Prema gore navedenom APURI nije suradnik, evaluator projekta gosp. Ive Piglić. O gospođi i njezinom dosadašnjem djelovanju znamo tek toliko koliko iz novinskih tekstova. 

Izašli smo ususret navedenim akterima utoliko što smo omogućili prezentaciju navedenog projekta studentima koja je realizirana u prostoru akademije.

Također sam provjerio informaciju vezano za angažman studenata APURI na tom projektu.

Nakon prezentacije projekta nitko od studenata nije bio zainteresiran za suradnju.

Ukoliko je bilo suradnje/angažmana  pojedinih studenata na navedenom projektu to je realizirano i eventualno plaćeno bez službenog sudjelovanja APURI odnosno privatnim kontaktom studenata bez ikakvog znanja uprave APURI tako da vam o eventualnim honorarima ne mogu ništa reći.

Osobno nisam posjetio izložbu i ne znam dovoljno o sadržaju iste da bih mogao komentirati.

Tu počinje i završava svaki upliv Akademije u spomenutom projektu.

Ovime demantiramo navode iznesene u medijima o partnerstvu Akademije na dotičnom projektu”, navodi se u dopisu koji je zaprimio portal Fiuman.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram