Povežite se s namaToplinski val, koji nam je donio izrazito topao zrak iz Afrike, polako završava svoj utjecaj nad Hrvatskom.

Četvrtak je bio najtopliji dan u proteklom tjednu. Najviša temperatura je izmjerena u Rabu od 38.2°C, dok je u Rijeci zabilježeno 37.9°C. Valja istaknuti da je u Senju zabilježeno 38.6°C. U Gorskom kotaru se temperatura popela do 31°C.

Tijekom petka su se temperature na dijelu područja ipak spustile za nekoliko stupnjeva. Najtoplije je bilo u Malom Lošinju sa 36.7°C, a u Rijeci je izmjereno 35.8°C.

Destabilizacija atmosfere se očekuje već u drugom dijelu subote. U ranim jutarnjim satima bilo je nešto pljuskova na zapadu Istre, dok je Kvarner za sad suh.

U prijepodnevnim satima još će uglavnom prema jugu obale biti nešto sunca, dok se prema sjeveru očekuje sve više oblaka. Poslijepodne i prema večeri možemo očekivati pojavu kiše ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom.
Nije isključeno da ponegdje bude i jačeg grmljavinskog nevremena, odnosno nevera.

Ndjelja nam donosi još nestabilnije vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, te još nižu temperaturu zraka. Zbog prolaska fronte, koja za sobom povlači veću količini svježijeg zraka, moguće su i obilnije količine oborina. Prema većini modela može pasti i više od 50 mm kiše.

Ponedjeljak i dalje nestabilno, Povremena kiša u Gorskom kotaru i na širem riječkom području. Na otocima nešto manje, a moguća su i kraća sunčana razdoblja.
Temperature još koji stupanj niže.

Utorak bi mogao biti najstabilniji dan u sljedećem tjednu. Tek su mogući rijetki lokalni pljuskovi u zaleđu obale i u Gorskom kotaru.

Zatim, srijeda i četvrtak ponovno nestabilniji uz kišu i pljuskove.

Stabilizacija vremena moguća tek onaj sljedeći vikend. Do tada se još sve može okrenuti.

Svi oni kojima je dosta ove vrućine dolaze na svoje sljedećih dana. Još jednom valja napomenuti da zbog pregrijanosti atmosfere vrlo vjerovatno će ponegdje biti jačeg grmljavinskog nevremena. Vjerovatno i tuče.

RiMeteo