Povežite se s nama

Crna kronika

Rekorder tjedna napuhao 2,41 nakon što je na obilaznici skrivio prometnu nesreću

Objavljeno

na
Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 79 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 76 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama, jedna je osoba ,nažalost, smrtno stradala, šest je osoba teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 614.600 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo 11 stranih državljana,  pet pješaka, kao i deset alkoholiziranih vozača. U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 323  vozača, od kojih je kod njih 32 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Od alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet između 25. i 35. godine života, dok ih je šest u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,41 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču osobnog vozila u Rijeci. On je u petak, 19. travnja oko 16.15 sati na riječkoj zaobilaznici, kod tunela Škurinje II, upravljao osobnim vozilom marke Škoda, riječkih registarskih oznaka, u alkoholiziranom stanju te izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram