Povežite se s nama

Izbori

Riječani iz inozemstva donirat će kunu po svakom sudioniku na izborima

Objavljeno

na
Uspješni Riječani s adresama izvan Rijeke, pozvali su građane da u što većem broju izađu na izbore i odaberu novog gradonačelnika. Kako bi povećali motivaciju, obećali su da će za svakog glasača uplatiti po jednu kunu donacije Centru za rehabilitaciju Rijeka. Akcija je potaknuta iznimno malom izlaznošću i željom da o novoj gradskoj upravi odluči čim veći broj Riječana. Njihovo pismo donosimo u cijelosti:

Drage Riječanke i Riječani, iako ne živimo u Rijeci, pratimo život našeg Grada kad god smo u prilici. Znamo da su sada lokalni izbori i da se u svim velikim hrvatskim gradovima vode snažne borbe oko toga tko će pobijediti. Vidimo da je to prvi put slučaj i u našoj Rijeci. Za razliku od drugih gradova, Rijeka je grad u kojem na izbore izlazi uvjerljivo najmanje birača.

To nas podsjeća na utakmice pred praznim tribinama, koncerte s tek pokojim gledateljem, predavanja u polupraznim dvoranama. Mislimo da ni gradska vlast ne može biti motivirana predano raditi četiri godine, ako u vrijeme izbora nisu bile pune tribine, odnosno ako nismo svi izašli na izbore. Demokracija bez najvažnijih sudionika – birača – nije dobra.

Dragi Riječani, pozivamo vas baš zato da na izbore izađete u što većem broju. Evo, zadat ćemo svima nama jedan motivacijski zadatak. Broj birača koji izađu na izbore bit će i broj temeljem kojeg ćemo mi uplatiti donaciju tako da za svakog birača uplatimo po 1 kunu u humanitarne svrhe. U prvom krugu za gradonačelnika izašlo je 39,570 birača, pa nudimo još jedan dodatni motiv. Ako u nedjelju na izbore izađe više od 40,000 birača na taj ćemo iznos dodati još 10,000 kuna bonusa.

Poticaj za ovu akciju dala nam je udruga Građani prije svega, a donacije će biti usmjerene na Centar za rehabilitaciju Rijeka, ustanovu koja brine o socijalizaciji osoba s intelektualnim i teškoćama u razvoju.

Dragi Riječani, pozivamo vas i stimuliramo da izađete na izbore te da zajedno pokažemo odgovornost za naš grad, a ujedno i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Što vas više izađe, više novca će dobiti oni kojima je zaista potreban.

Povećajte iznos, izađite u čim većem broju i glasajte za svog kandidata!

Igor Budan (Bergamo, IT)
Bojan Čukić (Charlotte, USA)
Vedrana Pavletic Doričić (Den Haag, NL)
Jelena Pašić (New York, USA)
Martina Blečić Kavur (Koper, SLO)
Nikola Pavešić (Tokyo, JPN)
Kristina Laco (Zagreb, HR)
Goran Šegota (New York, USA)
Elizabeta Kriste (Milano, IT)
Nataša Čenić (Shanghai, CHI)
Dražen Massari (Munchen, DE)
Goran Šegota (New York, USA)
Asja Zec (Padova IT)
Vladimir Marušić (Dublin, IR)

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram