Povežite se s nama

Crna kronika

Riječka policija proteklog tjedna kaznila 16 stranaca zbog glisiranja uz obalu

Objavljeno

na
Proteklog tjedna, od 3. srpnja do danas, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pojačano su provodili nadzor na moru u cilju ostvarivanja veće sigurnosti kako nautičara, tako i plivača te svih ostalih sudionika u moru.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano je sankcionirala 16 stranih državljana.
Spomenuti nautičari su zatečeni u počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u akvatoriju otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba te jednom kod Kraljevice uz obalu mjesta Oštro.

U prekršajima je zatečeno šest državljana Austrije, četiri državljana Slovenije, tri državljana Njemačke, dva talijanska državljanina te jedan državljanin Češke. Svi navedeni prekršitelji su novčano kažnjeni prema odredbama Pomorskog zakonika.

Osim navedenih stranaca, sankcioniran je i 37-godišnji hrvatski državljanin koji je u utorak, 4. srpnja oko 21.15 sati, zatečen u luci Rijeka gdje je plivao u nedozvoljenom dijelu mora za kupače. Također je i sankcioniran u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže