Povežite se s nama

Vijesti

Riječki hospicij obilježio dvije godine rada

Objavljeno

na

Riječki hospicij “Marija Kozulić” proslavio je drugu obljetnicu djelovanja. Proslavi su nazočili predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Centra za socijalnu skrb i policije te svi koji su pomogli djelovanje ove ustanove za palijativnu skrb.

Ustanova za palijativnu zdravstvenu skrb Hospicij “Marija Krucifiksa Kozulić”  čiji je osnivač Caritas Riječke nadbiskupije, a suosnivači Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija prvi je hrvatski hospicij.  Obljetnica je proslavljena misom koju je u sjemenišnoj kapeli predvodio nadbiskup Ivan Devčić. Nakon mise, proslavi su se pridružili i predstavnici ustanova s kojima Hospicij surađuje, a ispred Kliničkog bolničkog centra Rijeka, s kojim je Hospicij na više načina povezan, proslavi je nazočio novi ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Davor Štimac.

Nadbiskup je na misi potaknuo djelatnike, volontere i dobrotvore hospicija da se čineći dobro nadahnjuju Kristovim riječima, “Isus nam je poručio da ono što činimo jednome od njegove najmanje braće, njemu činimo. Koji tako čine bit će blaženi i bit će svrstani uz Boga.” Zahvalio je svim revnim djelatnicima, na čelu s ravnateljicom s. Danijelom Orbanić, koji s puno ljubavi pomažu bolesnima i nemoćnima da najbolje moguće provedu posljednje dane svoga života.  Nadbiskup je molitve uputio i za sve one koji su u Hospiciju proveli posljednje dane svoga zemaljskog života i prešli u novi život.

U protekle je dvije godine Hospicij primio 328 osoba, njih 269 u njemu je i preminulo. Ostali su uslijed poboljšanja zdravstvenog stanja pušteni kućama. Prosječna duljina boravka u hospiciju je dvadesetak dana, a kapacitet je gotovo u potpunosti popunjen.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram