Povežite se s nama

Mozaik

Riječko kazalište mladih “Kamov” upisuje drugu generaciju, pokrenuli i plesnu školu

Objavljeno

na
Nakon iznimnih rezultata polaznika prve generacije, Riječko kazalište mladih „Kamov”,  program HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Domom mladih u Rijeci u novoj kazališnoj sezoni upisuje drugu generciju polaznika. Ove sezone organizirane su dvije radionice: KamovKAZALIŠTE za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast te KamovPLES za djecu od 8 do 12 godina.

Potrebno je ispuniti online prijavnicu na stranici Doma mladih gdje možete naći i dodatne informacije.

Audicija će se održati 21. rujna 2018. godine u Domu mladih: u 17 sati za KamovPLES i KamovKAZALIŠTE za učenice i učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole dok će audicija za srednjoškolski uzrast  biti u 19:30 sati. Sve novosti pratite na stranicama „Zajca” i Doma mladih.

Program RKM „Kamov” u prošloj je sezoni ostvario vlastite produkcije poput predstave „Snježna bajka 2″, uspješnice koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 5000 djece. Krajem sezone izvedena je završna produkcija, predstava „Čarobnjak iz Oza”, koja je pak postala pravi hit, a svoje mjesto na repertoaru pronaći će i u ovoj kazališnoj sezoni, već na samom njenom početku, 19. (u 12 i 19.30 sati) te 20. rujna (u 12 sati) u HKD-u na Sušaku.

Za polaznike su bili organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb, a bili su uključeni i kao glumci/statisti/pjevači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca kao i u u drugim. Mentori su im bili priznati umjetnici, njihovi „idoli” s kazališnih dasaka i malih ekrana.

Radionica KamovKAZALIŠTE, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava razvijanje vještina i proširivanje znanja o svim izvedbenim umjetnostima zastupljenima u Kazalištu (gluma, pjevanje i ples).

Ove sezone polaznike očekuju još uzbudljivije radionice u većem prostoru Delte 5, mnoge kazališne predstave, putovanja, gostovanja i druge aktivnosti. Voditelj radionice je Igor Vlajnić, dirigent i svestrani umjetnik riječkog Kazališta s dugim stažem rada s djecom i mladima.

Radionica KamovPLES nudi osnove ritmike i klasičnog baleta, kao i osnove suvremenih plesnih tehnika. Cilj je djeci omogućiti stjecanje plesnih znanja i vještina uz razvoj glazbenog senzibiliteta kroz gestu. Voditelj radionice je Vitalij Klok, član baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca.

Polaznici svih radionica okupit će se u završnoj produkciji HNK Ivana pl. Zajca u svibnju 2019. godine.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram