Povežite se s nama

Sport

Rijeka domaćin kvalifikacijske košarkaške utakmice Hrvatske i Finske

Objavljeno

na
U dvorani Centra Zamet 3. srpnja u 20 sati odigrat će se košarkaška kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Finske.

Radi se o trećem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati sljedeće godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

„Rijeka je grad koji podržava i razumije i košarku i košarkašku reprezentaciju. Ovdje se dobro osjećamo, Rijeka i Opatija pružaju nam sve ono što nam je potrebno, odlične uvjete za rad kako u dvorani tako i u svim onim popratnim sadržajima važnim za pripremu utakmice i hvala im na toplom domaćinstvu“, rekao je u najavi utakmice izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović.

Zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan iskazala je zadovoljstvo što je Rijeka domaćin ove važne košarkaške utakmice što dodatno daje na važnosti tituli Europskog grada sporta koju Rijeka ove godine nosi.

„Ova titula još je jednom opravdala činjenicu da je naš grad atraktivan i prepoznatljiv po kvalitetnoj sportskoj infrastrukturi, brojnim domaćinstvima međunarodnih i nacionalnih natjecanja, ali i iznimno uspješnim, perspektivnim sportašima i sportašicama koji iz godine u godinu ostvaruju vrhunske rezultate“, rekla je Krpan i dodala kako je riječ o nastavku dobre suradnje s Hrvatskim košarkaških savezom budući da je Rijeka u veljači bila domaćin i Final Four natjecanja.

„Hvala Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju za organizacijom ove respektabilne utakmice koja će, vjerujem, okupiti veliki broj Riječana i zaljubljenika u košarku“, zaključila je Krpan i pozvala građane da dođu na utakmicu i svojom podrškom pomognu košarkašima izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Publiku je na utakmicu pozvao i glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza, Josip Vranković koji je istaknuo kako vjeruje da će se utakmica u Rijeci odigrati u pravom sportskom ozračju. „Nadamo se uspješnom rezultatu utakmice, da ćemo na terenu pokazati svu svoju kvalitetu. Vjerujem kako ćemo i u budućnosti nastaviti s igranjem utakmica u Rijeci jer i to je jedan od načina da pokušamo ponovno podignuti riječku košarku i dati joj prostora da zauzme svoje mjesto u hrvatskoj klupskoj košarci“, rekao je Vranković.

Poziv svim ljubiteljima košarke da dođu bodriti reprezentaciju uputili su i predsjednica i glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Slaviša Bradić, hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Prkačin i pomoćni trener u reprezentaciji Aramis Naglić.

Ulaznice u online prodaji mogu se nabaviti putem sustava ulaznice.hr ili na prodajnim mjestima u sustavu ulaznice.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram