Povežite se s nama

Sport

Rijeka idućeg tjedna domaćin Svjetskog sveučilišnog rukometnog prvenstva

Objavljeno

na

Europske Sveučilišne igre (Foto: Tin Palčevski)
Od 30. srpnja do 5. kolovoza u Centru Zamet održat će se FISU Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo, na kojem sudjeluje 345 sportaša iz 13 država.

Ovo veliko natjecanje organizira Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom, Sveučilištem u Rijeci, Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskim akademskim sportskim savezom, Središnjim državnim uredom za šport te Hrvatskim rukometnim savezom.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo što je samo dvije godine nakon što se u Rijeci vrlo uspješno ugostila Europske sveučilišne igre, naš grad domaćin još jednog velikog sveučilišnog sportskog događaja.

„Veseli me što će studenti iz cijeloga svijeta u ovo ljetno vrijeme Rijeku upoznati ne samo kao sportski i sveučilišni grad, već i da će imati priliku upoznati riječke znamenitosti, uživati na riječkim plažama i zabaviti se u riječkom noćnom životu,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, podsjetivši kako u Rijeci u sklopu najvećeg europskog studentskog arhitektonskog skupa trenutno boravi i 600-tinjak mladih.

Pročelnik Ureda Županije Goran Petrc istaknuo je kako je Primorsko-goranska županija od početka podupire organizaciju ovog velikog natjecanja. Zaželjevši uspjeh natjecateljima, pozvao je sve građane da s tribina Centra Zamet bodre mlade rukometaše.

Zahvalivši se Riječkom športskom sveučilišnom savezu na profesionalizmu, ali prije svega entuzijazmu u organizaciji natjecanja koje je u Rijeku dovelo toliki broj studenata, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija izrazila je nadu kako će neki od tih mladi ljudi prepoznati Rijeku i kao buduće mjesto svog studiranja.

Kako je kazala operativna direktorica natjecanja „FISU WUC HANDBALL 2018“ Ivana Aničić ukupno 345 sportaša iz 13 svjetskih država te s tri kontinenta, okupljenih u 19 timova, odigrati 54 susreta, a Hrvatska je zastupljena u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Hrvatska muška sveučilišna rukometna reprezentacija tako će do rezultata pokušati doći u skupini „A“, u kojoj nas čekaju Portugal, Litva, Egipat i Češka, dok će djevojke, također u skupini „A“, za protivnice imati Češku, Brazil i Japan. Uz navedene ekipe, na prvenstvu još sudjeluju Koreja, Rumunjska, Taipei, Poljska, Španjolska i Urugvaj.

Kroz sedam dana trajanja ovog prvenstva, za natjecatelje su smještaj i prehrana organizirani na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, osmišljen im je bogati društveni i zabavni program, dok će kao pomoćne dvorane za trening koristiti Dvoranu mladosti te Sportsko-rekreacijski centar „3. maj“.

Uspješnu provedbu ovog zahtjevnog događaja, omogućuje i 80 volontera, pretežito mladih riječana, koji su, kao i 2016. za vrijeme Europskih sveučilišnih igara, nesebično odvojili vrijeme te odlučili pomoći organizaciji.

Inače, svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo, najstarije je od prvenstava koje svake dvije godine širom svijeta organizira Svjetska federacija sveučilišnog sporta (FISU). Njegovo prvo izdanje održano je 1963. godine pa je ovogodišnje prvenstvo u Rijeci, 24. po redu, a po broju sudionika spada u veće ovakve događaje.

Ulaz na sve utakmice – prema rasporedu koji je zajedno s ostalim informacijama dostupan na mrežnim stranicama Svjetskog sveučilišnog rukometnog prvenstva – za sve je gledatelje besplatan.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram