Povežite se s nama

Sport

Rijeka potvrđena kao domaćin Svjetskog prvenstva u boćanju

Objavljeno

na
Predajom zastave Međunarodnog boćarskog saveza, upriličenom u petak u Salonu Grada Rijeke, Rijeka je i službeno postala domaćin Svjetskog prvenstva seniora u boćanju 2015., koje će se u rujnu održati u Rijeci te na Čavlima i Viškovu. Zastavu je gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu predao predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica.

Kako je tom prilikom kazao predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Putica, Rijeka je do sada bila domaćin četiri velika boćarska natjecanja, tri svjetska i jednog europskog, čime se može pohvaliti rijetko koji grad čak i u europskim okvirima.
“S obzirom na to da su sva prethodna velika natjecanja bila vrlo dobro organizirana, za što smo nerijetko dobivali i pohvale Međunarodnog boćarskog saveza, vjerujem da će i ovo prvenstvo biti organizirano na zavidnoj razini,”kazao je Putica.

Na primopredaji zastave bili su prisutni i predsjednik Boćarskog saveza grada Rijeke Damir Jasić, tajnik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije Sanjin Linić te Igor Načinović, pročelnik Odjela gradske uprava za sport i tehničku kulturu.

Svjetsko prvenstvo u boćanju održat će se od 20. do 26. rujna na tri lokacije, i to u Boćarskom centru Podvežica u Rijeci te u boćarskim dvoranama Hrastenica na Čavlima i Marinići na Viškovu. Na prvenstvu, u sklopu kojeg će se održati i Kongres Međunarodnog boćarskog saveza, očekuje se dolazak između 230 i 250 učesnika iz 35 do 40 zemalja svijeta.

Odluka da Rijeka bude domaćin Svjetskog seniorskog prvenstva 2015. godine donesena je na sastanku Izvršnog odbora Međunarodnog boćarskog saveza  (Federation Internationale de Sport Boules – FIB) u Eybensu, Francuska. Posljednje Svjetsko seniorsko prvenstvo održano je u studenom 2013. godine u Argentini, a na ceremoniji dodjele medalja izvršena je primopredaja zastave domaćina svjetskih prvenstava 2013. i 2015. te je u ime grada Rijeke zastavu preuzeo Riječanin Dinko Beaković, tadašnji predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza.

Ovo će biti peto veliko boćarsko natjecanje koje se organizira u našem gradu. Naime, godine 1995. godine Rijeka je bila domaćin Svjetskog prvenstva mladeži (U18), godine 1997. u Rijeci je održano Svjetsko seniorsko prvenstvo, godine 2006. uslijedilo je Europsko seniorsko prvenstvo, dok je 2010. godine Rijeka ugostila Svjetsko prvenstvo mladeži u kategorijama U18 i U23.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram