Povežite se s nama

Vijesti

Sajam cjeloživotnog učenja na Korzu

Objavljeno

na
U sklopu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja, Sveučilište u Rijeci i Narodno učilište Rijeka zajednički organiziraju Sajam cjeloživotnog učenja pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Sajam će biti održan u četvrtak, 3. listopada 2019. na Korzu u periodu od 11 do 16 sati.

Očekuje se 20-ak izlagača obrazovnih institucija među kojima su Sveučilište u Rijeci i Narodno učilište Rijeka, a koje će građanstvu predstaviti svoje programe.

U Vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16) s početkom u 11 sati bit će održano otvaranje Sajma cjeloživotnog učenja s prigodnim programom i predavanjem za građanstvo.

Program otvaranja predviđa prigodno obraćanje predstavnika Sveučilišta u Rijeci, Narodnog učilišta i Grada Rijeke te znanstveno-popularno predavanje.

Pozdravnim govorima obratit će se predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Narodnog učilišta Rijeka, Grada Rijeke i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Sustav cjeloživotnog obrazovanja Sveučilišta u Rijeci predstavit će izv. prof. dr. sc. Aleksandra Deluka Tibljaš, predsjednica Povjerenstva za cjeloživotno obrazovanje Sveučilišta u Rijeci.

Projekt ”Kurikulum za razvoj osnovnih digitalnih, matematičkih i čitalačkih vještina odraslih osoba” predstavit će dr. sc. Verica Batur i Davorka Schmidt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Predavanje na temu ”Uloga baka i djedova u suvremenom djetinjstvu” održat će prof. dr. sc. Jasna Krstović, dugogodišnja profesorica Učiteljskoga fakulteta, vrsna znanstvenica u području predškolske pedagogije i baka.​
Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava se po 13. puta i to od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine. Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno ili kroz iskustvo. Učenje nije ograničeno niti na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže