Povežite se s nama

Vijesti

Sajam cjeloživotnog učenja na Korzu

Objavljeno

na
U sklopu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja, Sveučilište u Rijeci i Narodno učilište Rijeka zajednički organiziraju Sajam cjeloživotnog učenja pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Sajam će biti održan u četvrtak, 3. listopada 2019. na Korzu u periodu od 11 do 16 sati.

Očekuje se 20-ak izlagača obrazovnih institucija među kojima su Sveučilište u Rijeci i Narodno učilište Rijeka, a koje će građanstvu predstaviti svoje programe.

U Vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16) s početkom u 11 sati bit će održano otvaranje Sajma cjeloživotnog učenja s prigodnim programom i predavanjem za građanstvo.

Program otvaranja predviđa prigodno obraćanje predstavnika Sveučilišta u Rijeci, Narodnog učilišta i Grada Rijeke te znanstveno-popularno predavanje.

Pozdravnim govorima obratit će se predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Narodnog učilišta Rijeka, Grada Rijeke i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Sustav cjeloživotnog obrazovanja Sveučilišta u Rijeci predstavit će izv. prof. dr. sc. Aleksandra Deluka Tibljaš, predsjednica Povjerenstva za cjeloživotno obrazovanje Sveučilišta u Rijeci.

Projekt ”Kurikulum za razvoj osnovnih digitalnih, matematičkih i čitalačkih vještina odraslih osoba” predstavit će dr. sc. Verica Batur i Davorka Schmidt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Predavanje na temu ”Uloga baka i djedova u suvremenom djetinjstvu” održat će prof. dr. sc. Jasna Krstović, dugogodišnja profesorica Učiteljskoga fakulteta, vrsna znanstvenica u području predškolske pedagogije i baka.​
Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava se po 13. puta i to od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine. Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno ili kroz iskustvo. Učenje nije ograničeno niti na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram