Povežite se s nama

Sport

Škola rukometa MRK Kozala sa svim kategorijama na završnicama Prvenstva Hrvatske

Objavljeno

na


Škola rukometa MRK Kozale ostvarila je ono što su mnoge generacije riječkih klubova do sada mogle samo poželjeti, a to je plasirati se na završnice prvenstva Hrvatske sa svim generacijama koje se takmiče u 1.HRL.

Generacije dječaka U11, U13, U15 i U17 nastupiti će krajem svibnja te početkom lipnja na državnoj završnici na kojoj će se nalaziti po 16 odnosno 20 najboljih ekipa iz Hrvatske. Prvi je to slučaj u riječkom rukometu, a koliko je rijedak i na razini Lijepe naše govori podatak da je to do sada u proteklim sezonama pošlo za rukom jedino RK Poreču i RK Rudama.

Plod je to dobrog rada u poznatom inkubatoru rukometnih talenata na Kozali, koji je u proteklih 20-ak godina izbacio mnoge vrhunske rukometaše od kojih su neki trenutno i reprezentativci Hrvatske poput Filipa Glavaša, Tina Lučina i Halila Jaganjca.

– Ovo je stvarno izuzetan uspjeh koji je i nas mrvicu iznenadio jer smo očekivali barem dvije generacije na završnici, ali eto, taj cilj smo ostvarili i debelo premašili na našu sreću. Apsolutno je to plod dugotrajnog kvalitetnog rada i posloženog sustava unutar kluba koji sada daje rezultate. Svi koji se bave rukometom u našoj državi znaju koliko je odricanja od strane trenera, uprave i roditelja potrebno da bi se jedna ekipa dovukla među najboljih nekoliko u Hrvatskoj, a mi ih na našu sreću imamo čak četiri, što je pravi raritet. Sretno smo i ponosni, ali tu ne prestaje rad. Ovo nam je ogromni poticaj da budemo još kvalitetniji i da ti klinci stasaju u prave rukometaše i sportaše u što boljim uvjetima. To nam je sveti cilj, a plasman na završnici nije imperativ, što naravno ne znači da ćemo bilo kome unaprijed priznati da je bolji od nas. Treneri znaju da će klinci dati sve od sebe da dostojno predstave naš klub i grad među državnom elitom, kazao je koordinator škole rukometa MRK Kozala, Igor Šustić.

Prvi od četiri završnih turnira počinje već u srijedu 15.svibnja u Poreču i to za generaciju U17 dječaka u sklopu Festivala Hrvatskog rukometa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže