Povežite se s nama

Vijesti

Sporazum Grada Rijeke je potpisan, sad se čeka reakcija iz Zagreba

Objavljeno

na

Mostarac, Udović i FilipovićRiječki dogradonačelnik Marko Filipović protekla je dva-tri dana mnogo vremena i energije utrošio na razgovore s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova koji se nalaze na području bivše Općine Rijeka. Kao što je svima već poznato, cilj je potpisati Sporazum o zajedničkom koordiniranju aktivnosti civilne zaštite, nakon čega više ne bi bilo potrebe za kontrolom propusnica prilikom kretanjem tim područjem.

Kostrena, Bakar i Kraljevica taj su Sporazum odbili, dok su čelnici Rijeke, Čavla, Jelenja, Kastva, Klane i Viškovo stavili svoj potpis i pečat.

Evo kako donošenje takve odluke objašnjava načelnica Viškova, Sanja Udović.

“Na to smo se odlučili iz nekoliko razloga. Prije svega, u Viškovu živi gotovo 17 tisuća stanovnika od kojih se dio njih već kreće navedenim područjem jer je Stožer civilne zaštite Općine Viškovo, temeljem Odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite, već izdao nekoliko tisuća propusnica. Osim mještana koji svakodnevno ionako migriraju ovim područjem što zbog privatnih što poslovnih razloga, u Viškovu ima gotovo 900 gospodarskih subjekata kojima bi se olakšalo svakodnevno poslovanje jer im dolaze zaposlenici, poslovni partneri ili korisnici njihovih usluga. Ako će ovaj Sporazum zaživjeti u praksi, uvjerena sam da će se time značajno olakšati svakodnevno kretanje i funkcioniranje, kako mještanima tako i poduzetnicima, a što je nama najvažnije. Bez obzira na Sporazum kojeg prije bilo kakve konkretne suradnje ovih jedinica lokalne samouprave po pitanju kretanja stanovništva mora odobriti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje su na snazi sve higijensko-sanitarne mjere te mjere socijalnog distanciranja”, ističe Udović.

Što se sve navodi u kratkom potpisanom Sporazumu možete pogledati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram