Povežite se s namaSukladno najavama, prvi svibanjski tjedan donijet će i natprosječne temperature koje će najviše vrijednosti imati sredinom tjedna. Vrućine koje će pogoditi kopnenu Hrvatsku (osobito njen krajnji istok), u PGŽ će stići u blažem izdanju.

Ponedjeljak u svojoj prvoj polovici dana pretežno oblačan na sjeveru (uz mogućnost kratkotrajne slabe kiše) županije te umjereno oblačan na jugu.

I dalje će puhati slabo do umjereno jugo, koje će dodatno naglasiti postupni porast temperature zraka. Jutarnje temperature na Kvarneru 13-17°C, najviše dnevne do 23°C. Gorski kotar probudit će se uz temperature oko 10°C, a najviše vrijednosti tijekom popodneva sezat će do 20°C, dok će biti promjenjivo oblačno.

Utorak promjenjivo oblačan i u gorskom i primorskom dijelu PGŽ. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Temperaturni maksimumi na moru će se penjati do 25°C, u gorju do 22°C.

Srijeda ponovno uz nešto više oblaka, no bez kiše. Potkraj dana zbog utjecaja hladne fronte uglavnom nad kopnenim dijelom Hrvatske, čeka nas zamjena slabih južnih vjetrova umjerenom do jakom burom te istočnjakom.
Temperature u daljnjem porastu, do visokih 27°C.

Četvrtak pretežno vedar na Kvarneru, oblačniji u riječkom zaleđu i Gorskom kotaru, no bez oborina. Bura će oslabjeti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak na moru, dok će se slab sjeveroistočnjak zadržati na kopnenim dijelovima županije. Temperature bez veće promjene, istih vrijednosti samo ponegdje za stupanj niže.

Petak pretežno do potpuno vedar, sredinom dana uz prolaznu naoblaku.
Vjetar većinom slab do umjeren sjevernih smjerova, uz temperature u ponovnom blagom porastu (do 24°C).

Dani vikenda pretežno vedri, oblačnije uz malu vjerojatnost slabe kiše može biti tek u nedjelju ujutro u kopnenom zaleđu Kvarnera te u gorju. U drugom dijelu dana nedjelja će posvuda biti sunčana. Vjetar u subotu slab sjeverozapadni i zapadni. Jutarnji sati nedjelje donose slabu do umjerenu buru, koja će popodne ponovno okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar.
Subota će zagrijati do 26°C, nedjelja će prema sadašnjim podatcima biti za 2-3 stupnja hladnija.

Ri Meteo