Povežite se s nama

Vijesti

Stara ciklona donosi novu kišu Rijeci i okolici

Objavljeno

na

Tijekom četvrtka i petka našli smo se pod utjecajem ciklone iz zapadnog Sredozemlja koja je najviše kiše donijela riječkom području. 121 mm kiše dobila je Rijeka, 113 mm Kukuljanovo. Obilne oborine pale su i u Gorskom kotaru, a najviše u Crnom Lugu. Riječ je o oborinama koje su pale u dva dana.

Tijekom subote ciklona se približila Africi pa je i njen utjecaj na vrijeme kod nas bio nešto slabiji, iako je mjestimice čak i blo slabe kiše. U nedjelju su opet stigli oblaci u većim količinama, jer se i ciklona približila Sardiniji.

Već iduće noći moglo bi biti mjestimične kiše, a osobito tijekom ponedjeljka sredinom dana i poslijepodne kada će se premještati frontalni poremećaj, uz koji može biti i grmljavine.

Zbog izraženog južnog strujanja, moguće je da kiša bude padala i s česticama prašine i pijeska iz Afrike.

Promjenjivo i nestabilno bit će tijekom utorka. Očekuju se gotovo proljetni vremenski uvjeti, uz smjenu naoblake i sunca, a možda ponegdje i padne malo kiše.

Prema najnovijim materijalima, nešto više kiše izgledno je u srijedu, kada opet ojačaju nestabilnosti na Sredozemlju. Zime i dalje nema na vidiku, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram