Povežite se s nama

Vijesti

Stiže promjena vremena, do srijede može pasti i preko 400 mm kiše

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Prolazno zahladnjenje koje je stiglo u nedjelju brzo je zamijenjeno iznadprosječnim temperaturama zraka, ali je vrijeme proteklo u znaku stabilizacije vremena, što nećemo moći reći za petak i dane nakon njega.

Već u petak vrijeme će se promijeniti zbog utjecaja doline sa sjeverozapada Europe, tako da se očekuje postupno jače naoblačenje uz mogućnost povremene kiše. Zapuhat će i jačati vjetrovi južnih smjerova, tako da će temperature biti iznadprosječne za doba godine.

Vjetrovito i oblačno bit će i tijekom subote, a kiša lokalno može biti obilnija, zbog utjecaja Genovske ciklone.

Ona će se u noći na nedjelju premjestiti preko našeg područja dalje na sjever, a već u drugom dijelu nedjelje iz zapadnog Sredozemlja stići će nova ciklona, koja će se ulaskom u Genovski zaljev produbiti, a sredinom ponedjeljka prema modelu GFS može imati tlak od gotovo 980 hPa u centru, što bi mogao biti najniži izmjereni tlak ove godine.

Ova će ciklona donijeti obilniju kišu, olujan vjetar južnih smjerova, a zbog izrazito niskog tlaka zraka, bit će izražena mogućnost ciklonalne plime, zbog čega će biti plavljenja dijelova obale.

Ciklona će do srijede se popuniti, ali se vrijeme neće značajnije stabilizirati, dok traje ciklogeneza iz zapadnog Sredozemlja, tako da će i srijeda biti nestabilna uz mogućnost kiše, ali manje nego u usporedbi s danima ranije, dok bi u četvrtak mogla ponovno pasti obilnija kiša, zbog nove ciklone iz zapadnog Sredozemlja.

Ukupno od petka do utorka na području PGŽ, s posebnim naglaskom na riječko područje i zapadni dio Gorskog kotara, lokalno može pasti i preko 400 mm kiše. Najmanje kiše očekuje se na otocima, ali će oni imati drugi tip nevolja, olujan vjetar južnih smjerova, visoke valove te mogućnost plavljenja obale u ponedjeljak, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram