Povežite se s nama

Vijesti

Stiže škura bura, prijeti i novi snijeg

Objavljeno

na

Sredinom idućeg tjedna sve je izglednija jača promjena vremena koja će imati sve karakteristike prve marčane škure bure. Riječ je o uobičajenom prodoru hladnog zraka sa sjeveroistoka Europe uz stvaranja sredozemne ciklone.

Iduća dva dana pratit će nas povoljno i toplo vrijeme uz obilje sunčanog vremena. No već u ponedjeljak bit će znatno oblačnije uz mjestimičnu kišu, naročito na riječkom području. Slabu do umjerenu buru zamijenit će umjeren, na moru jak južni vjetar.

Kišni oblaci prema večerašnjim prognostičkim modelima napustit će nas razmjerno brzo, već u utorak kada očekujemo više sunca. Zadržat će se toplo vrijeme, a puhat će većinom slab vjetar promjenjivog smjera.

U četvrtak je sve izgledniji dolazak vrlo izražene hladne fronte uz stvaranje sredozemne ciklone. Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Kao što je karakteristično za škure bure izgledne su i oborine, a snijega bi na kraju oborina moglo biti i u nižem području. Temperature zraka naglo će se sniziti za 10-ak stupnjeva Celzija!

Kao što je karakteristično za marčane bure izgledno je brzo smirivanje vremena uz zatopljenje, no pošto je riječ o duljem prognoznom razdoblju za detalje morat ćemo pričekati barem sljedeću nedjelju.

IstraMet

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram