Povežite se s nama

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci glavni je organizator višednevnog događaja gdje se ulice zatvore, a studenti stvaraju uspomene na akademske dane.  Činjenica da student drugih Sveučilišta dolaze u Rijeku samo kako bi bili dio STF-a dovoljno govori o popularosti i doboj organizaciji. Dio koji najviše privlači student jest onaj koncertni, a oven as godine očekuje nekoliko “jakih” izvođača na dva dana i dvije pozornice.

Donosimo vam potpun popis izvođača za ovogodišnji Student day festival koji će se održati 29. i 30. svibnja na lokaciji Ex port Delta i to na pozornici otvorenog tipa (koja će biti natkrivena) i u zatvorenom prostoru Ex porta. U petak nas na open air prostoru zabavljaju Sigma, Hladno pivo, Psihomodopop, Frenkie feat. Sassja, Pasi, Gretta i Sillycons, a u prostoru zatvorenog tipa pozornicu preuzimaju Filip Motovunski i Balkan Kolektiv.

Kako su studenti puni energije i gladni zabave, sljedećeg dana mogu plesati (divljati, skakati, polijevati društvo pivom, gubiti iksicu i ine bitne kartice) na zvuke S.A.R.S.-a, LET-a 3, Pips, chips & videoclipsa, Silentea, Gattusa, Kraja programa i Prodigy real tribute banda, dok će u zatvorenom prostoru biti Aril Brikha live i Alexander Kowalski.

Za one koje takav oblik zabave ne zanima, Festival nudi i malo drugačije sadržaje: „U tjednu održavanja festivala, odvijat će se bogati kulturni program s predavanjima, radionicama, predstavama i street art aktivnostima objedinjenim pod nazivom Culture Week. Uz to, očekuje nas ChikaZ Fit Fest koji već šestu godinu za redom okuplja zaljubljenike u sport, ples i rekreaciju kroz zabavne programe kao što su Zumba fitness, Les Mills i drugi, dok će se ostatak sportskih turnira u raznim disciplinama održavati na Korzu. Na istom će mjestu Studentski Zbor na dane festivala organizirati predstavljanje studentskih udruga i projekata.“
No, kako će studentski džep sve to isfinancirati? Zahvaljujući uspješnosti festivala i brojnim sponzorima, svi sadržaji su – besplatni. Vidimo se krajem svibnja!