Povežite se s nama

Vijesti

Sutra predstavljanje mobilnih reciklažnih dvorišta

Objavljeno

na
U utorak, 17. veljače 2015. godine, u 12 sati, na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske održat će se prezentacija mobilnih reciklažnih dvorišta.

Prezentaciji će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Mueller i direktor Komunalnog društva Čistoća Bojan Jurdana.

Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća d.o.o. Rijeka kao nadogradnju sustava odvojenog prikupljanja otpada uvode mobilna reciklažna dvorišta – pokretne jedinice koje služe odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih otpada iz kućanstva.

Mobilna reciklažna dvorišta, kao i reciklažna dvorišta i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, imaju značajnu ulogu u ukupnom sustavu održivog gospodarenja otpadom.

U Rijeci se uvode dva tipa mobilnih reciklažnih dvorišta: ECOPOINT SKIP (samostalno) i CAM-RR-2 (s djelatnikom).

Na području Rijeke određeno je ukupno 19 lokacija na kojima će se nalaziti mobilna reciklažna dvorišta. Rasporedom je predviđeno da na svakom lokalitetu dvorište radi 14 dana, nakon čega se premješta na sljedeći lokalitet o čemu će građani biti informirani.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram