Povežite se s nama

Vijesti

Svečana podjela nagrada i priznanja mladim inovatorima PGŽ-a

Objavljeno

na
U vijećnici Grada Rijeke održana je tradicionalna svečanost podjele nagrada i priznanja mladim inovatorima Primorsko-goranske županije. Nagradu Ivan Luppis, najviše godišnje priznanje što ga Savez inovatora Primorsko-goranske županije dodjeljuje za iznimna postignuća inventivnog rada, dobio je Boris Caput.

Za nagradu se kandidirao kao mentor učenicima na natjecanjima i izložbama tehničkog stvaralaštva i inovacija. Od ukupno 27 prezentiranih inovacija Primorsko-goranske županije, kod čak 12 njih Caput je ili mentor ili je surađivao s drugim mentorima u radu s mladima kod izrade novih tehničkih rješenja.

Svrha natjecanja mladih inovatora i same dodjele nagrade je buđenje kreativnosti kod mladih te poticanje da sami nađu praktičnu primjenu i predvide sve alternative svog tehničkog rješenja. Organizator tog izbora inventivnih radova koji se nagrađuju je savez inovatora Primorsko-goranske županije, a pokrovitelj Primorsko-goranska županija.

U izboru od 27 radova tri su nagrađena dok su ostali zapaženi radovi dobili priznanja. Tri nagrađena rada su “Solarni auto” Igora Pomazana i Tonija Grgurine, “Električni motocikl” Marka Segnana te “GARDEN” stalak za kišobrane, Ane Emanuele Babac.

Priznanja za svoje radove dobili su Luka Prelec, Filip Bradarić, Klara Lisac, Bruno Butković i Luka Datković, Filip Bradarić, Filip Popov, Sandro Šikić, Ivan Pešut, Igor Vosmik, Alen Žlimen, Jan Robert Lajoš, Šimun Rogoznica, Dino Ilić i Igor Andreškić, Franka Goić, Alan Šimić, Ana Marija Jurić, Neven Cvetković, Lorena Tock, Karlo Gregorović, Miroslav Iličić, Filip Pogarčić, Luka Dupor, Stjepan Arači i Luka Katalinić.

Priznanja koja dobivaju škole i udruge dobili su Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju Rijeka, Srednja škola za elektroniku i računalstvo Rijeka, Udruga inovatora “Šterika” Praputnjak te Udruga tehničke kulture “Žurkovo”. Svake godine Komisija istakne jednog mentora koji je svojim radom i zalaganjem za proteklu godinu to i zaslužio , a ove godine to je Marko Segnan, profesor Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka.

Tijekom 2014. godine održane su izložbe INOVA MLADI, Zagreb i 39. Hrvatski salon inovacija INOVA Osijek. Učenici koji su osvajali medalje na ovim izložbama su Filip Bradarić, Ana Emanuela Babac, Bruno Butković i Luka Datković, Klara Lisac, Filip Bradarić, Luka Prelec, Filip Popov, Nedeljko Maravić, Sandro Šikić, Ivan Pešut, Igor Vosmik, Alen Žlimen, Jan Robert Lajoš, Šimun Rogoznica, Dino Ilić i Igor Andreškić, Franka Goić, Alen Šimić, Ana Marija Cvetković, Lorena Tock, Karlo Gregorović, Miroslav Iličić, Filip Pogarčić, Luka Dupor, Stjepan Arači i Luka Katalinić.

Savezu inovatora PGŽ je na Inovi u Osijeku dodijeljena posebna nagrada za izuzetnu razinu izložbenih inovacija.

U suradnji IN kluba inovatora Rijeke i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, 14 polaznika uspješno je okončalo tečaj “Ljetna škola elektrotehnike” koji se održao po deseti put.

U ime Primorsko-goranske županije svečanoj dodjeli nagrada i priznanja mladim inovatorima Primorsko-goranske županije nazočili su pročelnik UO za  kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić i pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Gerhard Lempl koji su ujedno i dodijelili priznanja tijekom svečanosti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram