Povežite se s nama

Vijesti

Svi zaposleni u vrtiću Čavlić dobili povišicu od 18 posto

Objavljeno

na
Od 1.1.2024. plaće svim djelatnicima Dječjeg vrtića Čavlić povećane su 18%, a odgajateljima s posebnim programom još 10%. Uveden je i poklon za dijete u iznosu 100 eura.

Dogovorom Sindikata obrazovanja, medija i kulture i osnivača Općine Čavle potpisan je aneks Kolektivnog ugovora za zaposlene u Dječjem vrtiću Čavlić u Čavlima koji se primjenjuje od 1. siječnja 2024.godine. Ovim aneksom osnovica za obračun plaće ne samo za odgajatelje nego sve zaposlene u čavjanskom vrtiću povećana je za čak 18%, Osnovica je ovim povećanjem povećana s dosadašnjih 595 eura na 702,10 eura, a plaća odgajatelja sada iznosi 1.404 eura brutto plus dodatak za staž od 0.5% godišnje.

Odgajatelj koji uz redovan rad provodi poseban program ranog učenja stranog jezika, glazbeni, likovni, dramsko-scenski, informatički, ekološki, sportski ili program ritmike i plesa, sukladno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i obrazovanja, osnovna plaća uvećava se za još 10%. Ovaj dodatak imaju i odgajatelji koji u skupini imaju dijete s težim poteškoćama u razvoju, a nemaju osiguranu pomoć asistenta. Dodatak u visini od 5% imali bi odgajatelji ukoliko u skupini imaju 20% više upisane djece od standarda, što sada u Čavlima nije slučaj. Zaposleni u Dječjem vrtiću Čavlić ostvarili su i pravo na dar za sv. Nikolu za svako vlastito dijete do 15 godina starosti i to u iznosu od 100 eura.

„Pregovori između SOMK-a i Općine Čavle započeli su u rujnu, a uspješno su okončani krajem prosinca 2023. godine. Pregovarački tim SOMK-a i članovi Sindikata dječjeg vrtića “Čavlić” iskazali su zadovoljstvo postignutim pregovorima. Pregovorima je postignuto 18% povećanje plaće, prigodni dar za dijete povodom Sv. Nikole, te 10% dodatka odgojiteljima koji provode verificirani poseban program rada. Ovim putem se zahvaljujemo Općini Čavle i načelnici Cvitan Polić na konstruktivnoj suradnji“, rekla je povjerenica SOMK-a za DV Čavlić Nataša Mohorčić.

„Prošle godine plaće su rasle ukupno 17.25%, a od 1. siječnja ove godine još 18%, što znači da smo u dvije godine plaće podigli za 38%. Osim veće plaće, djelatnicima su osigurane neoporezive naknade (regres, božićnica, dar za Uskrs i dar za dijete) te naknada za prijevoz“, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić te dodala da su sredstva osigurana u općinskom proračunu.

Godine 2021. godišnja davanja Općine za vrtić iznosila su 627 tisuća eura, u 2024. godini iznositi će 962 tisuće eura. Ako uspoređujemo 2021. i 2024. izdvajanja za plaće djelatnika u vrtiću narasla su za 335 tisuća eura, a u odnosu na prošlu 2023. godinu iznos se povećao za 182 tisuće eura.

„Ukupno u DV Čavlić imamo 55 zaposlenih, a plaće su se u jednakom omjeru podizale svim zaposlenima, a ne samo odgajateljima. Ovime su plaće odgajatelja u Općini Čavle usklađene sa Zakonom i izjednačene s plaćama učitelja u osnovnim školama“, zaključila je načelnica Ivana Cvitan Polić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže