Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda u PGŽ 24 prometnih nesreća

Objavljeno

na

Foto: Mihaela ĐakovićTijekom proteklog vikenda na prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih je šest bilo s ozlijeđenim osobama, a 19 s materijalnom štetom. U tim nesrećama je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Nadalje, tijekom vikenda sveukupno je zabilježen 301 prometni prekršaj: 139 prekršaja prekoračenja brzine, 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 99 ostalih različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 177 km/h izmjerena je 26. rujna oko 11,30 sati na autocesti A6, kod vijadukta Osojnik, u smjeru Zagreba. Riječ je o osobnom vozilu marke Ford, zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

Što se tiče alkohola, izdvajamo koncentraciju alkohola od 1,59 g/kg, izmjerenu 26. rujna, oko 21 sat, 52-godišnjem vozaču kombi vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila na području Viškova. Poradi počinjenog prekršaja, predložena mu je novčana kazna od 5.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Uz navedenu, evidentirane su i druge nedozvoljene koncentracije alkohola kod 22 vozača. Njih devet je evidentirano s koncentracijom od 1,01 do 1,5 g/kg, osam s koncentracijom od 0,51 do 1,00 g/kg, tri od 1,51 g/kg i više te dvoje do 0,5 g/kg. Što se tiče dobi, najviše ih je bilo u kategoriji starosti više od 50 godina, sedam vozača.

Svi počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ponovo pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu, na odgovorno ponašanje uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram