Povežite se s nama

Vijesti

Traje zadnja faza proširenja groblja u Jelenju

Objavljeno

naU tijeku su radovi na iskopu osam grobnih mjesta, u obuhvatu mjesnog groblja u Jelenju. Time će biti dovršena zadnja faza širenja groblja, unutar postojećih gabarita.

Radovi će, prema najavama, biti završeni tijekom kolovoza. Postojeća lokacija u narednom razdoblju dodatno će se urediti, postavljanjem prigodnog tlakovca. U planu je i veliko širenje groblja na susjednu parcelu. Općina Jelenje u ovom mandatnom razdoblju kupila je dva terena u blizini groblja radi njegova proširenja, jer trenutno postoji svega nekoliko praznih grobnica. Prije početka projekta proširenja nužno je izraditi UPU groblja, koji će definirati kako groblje točno treba izgledati.

– Uz estetsko uređenje groblja nužno ga je i proširiti. To smo i obećali našim mještanima u programu Nova snaga Jelenja. Otkupili smo privatno zemljište na susjednim parcelama kako bi se kapacitet groblja povećao na broj koji će biti dovoljan za nekoliko sljedećih desetljeća. Istovremeno, u ovom mandatnom razdoblju, u funkciju je postavljen i prostoru ispred groblja, odnosno otvorena je i cvjetarna, kako bi posjetitelji mogli svakoga dana na licu mjesta urediti grobna mjesta svojih najmilijih – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje prilikom obilaska gradilišta.

Unazad dvije godine izgrađeno je ukupno 28 novih grobnih mjesta.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram