Povežite se s nama

Vijesti

U centru Rijeke uskoro ograničenje brzine na 30 km/h?!

Objavljeno

na
Otkako je Hrvatska postala punopravna članica Europske unije iz Bruxellesa su stigli nalozi za uvođenje raznih novih propisa i zakonskih mjera, a jedna od najnovijih odnosi se na vrlo strogo ograničenje brzine u većim gradovima.

Portal Jutarnjeg lista tako donosi vijest da će se već ovog mjeseca u centru Milana uvesti ograničenje brzine u prometu od svega 30 km/h, a postoji mogućnost da se to proširi i u Hrvatsku. Slične propise već su uveli neki veći europski gradovi poput Edinburgha i Pariza.

Ukoliko sličan propis zaista stigne i do Hrvatske, Rijeka bi se skoro sigurno našla na popisu gradova u čijem bi užem centru bilo uvedeno novo pravilo.

“Preporuka je to organizacije European Transport Safety Council (ETSC), ali i same Europske komisije, koja planira prepoloviti broj stradalih na cestama do 2020., ali i potpuno iskorijeniti pogibije na cestama do 2050. godine. A to je, ne treba previše objašnjavati, iznimno ambiciozan plan. Gdje se tu u priču uklapa ograničenje brzine od 30 km/h kakvo ćemo, čini se, uskoro imati i u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku?”, navodi Jutarnji.

Posljedni izvještaji, naime, govore da je Vision Zero, odnosno plan prometa bez poginulih, još uvijek kilometrima daleko od stvarnosti. No, pritom pokazuju i da ga je najlakše provesti upravo u urbanim područjima. Pretpostavljate – ograničenjem brzine na samo 30 km/h.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram